Αρχική Λεμέσιος Ακόμα μια “παράξενη” απόφαση από τον Δήμο Λεμεσού και όλους τους αρμοδίους...

Ακόμα μια “παράξενη” απόφαση από τον Δήμο Λεμεσού και όλους τους αρμοδίους και η προσωρινή και η μόνιμη λύση, δρομολόγιο Λεμεσός-Πάφος

Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα μας, ο Δήμος Λεμεσού μετά και από την επιθυμία όλων των αρμοδίων, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, αυτών που έχουν τα λεωφορεία, αποφάσισε την δημιουργία στάσης για το δρομολόγιο Λεμεσού Πάφου ως ακολούθως.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗΗ προσωρινή στάση η οποία θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα δημιουργηθεί στην στάση των αστικών λεωφορείων στον παραλιακό ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Νάπας. Ωστόσο ο Δήμος Λεμεσού και δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό, θέλει να μεγαλώσει την υφιστάμενη στάση και όπως καταλαβαίνετε για να το κάνει αυτό θα κόψει δέντρα όπως είχε συμβεί και με την στάση που βρίσκεται περίπου 300 μέτρα ανατολικότερα πριν από μερικούς μήνες. Δηλαδή ο Δήμος Λεμεσού θα καταστρέψει ένα ακόμη κομμάτι από τον παραλιακό, θα μειώσει κι΄άλλο το πράσινο, για μια υποτίθεται προσωρινή λύση.

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΣΗΗ μόνιμη στάση για το δρομολόγιο Λεμεσού-Πάφου κι΄όπως έχει αποφασιστεί θα κατασκευαστεί σε σημείο όπου σήμερα είναι η κοίτη του ποταμού Γαρύλλη και η οποία στα πλαίσια της ένωσης του παραλιακού θα κλείσει με ορθογωνικό οχετό. Η στάση θα γίνει δηλαδή μπροστά από τις αποθήκες τρακασόλ εκεί όπου σήμερα βρίσκεται μια συστάδα από μεγάλους ευκαλύπτους οι οποίοι προφανώς θα θυματοποιηθούν για να γίνει η στάση αυτή.

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗΓια όσους δεν γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι και σήμερα η στάση για το δρομολόγιο Λεμεσός-Πάφος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην “Άγκυρα” η οποία είναι τοποθετημένη μπροστά από την ψαροταβέρνα Λαδάς στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από την είσοδο του Παλιού Λιμανιού. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια στάση ντροπής για την οποία προφανώς και ιδιαίτερα οι ξένοι επισκέπτες της πόλης μας θα μιλούν με τα χειρότερα λόγια.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ;Κάνοντας ένα απολογισμό όσων αναφέρουμε πιο πάνω καταλήγουμε δυστυχώς στο ότι ο Δήμος Λεμεσού πήρε μια ακόμη “παράξενη” ας πούμε και την χαρακτηρίζουμε επιεικώς σαν τέτοια, απόφαση. Η δικαιολογία ότι αυτό ήθελαν και όλοι οι υπόλοιποι τάχατες αρμόδιοι δεν μπορεί να σταθεί.

Γιατί κι΄αν ακόμη ισχύει αυτό ο Δήμος είναι αυτός που έχει υποχρέωση να προστατεύει την πόλη από τα θέλω όλων αυτών των αρμοδίων που έχουν με αποφάσεις τους κατά καιρούς ζημιώσει την πόλη μας. Ας πούμε το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Δεν μπορεί η απόφαση να είναι η μετατροπή του παραλιακού σε συνεχόμενες στάσεις λεωφορείων ανα 300 μέτρα, υπάρχουν τρείς στάσεις κατά μήκος της επίχωσης αυτή την στιγμή και δεν μπορεί ο παραλιακός να μετατρέπεται σε τερματικό σταθμό λεωφορείων.

Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι στάση για το δρομολόγιο Λεμεσός-Πάφος αλλά τερματικός σταθμός κι΄αυτός μπορεί να γίνει στον χώρο του Νέου Λιμανιού όπου σήμερα σταθμεύουν και τα λεωφορεία που κάνουν το δρομολόγιο Λεμεσός-Λευκωσία κι΄όπου καταλήγει το αστικό λεωφορείο με αριθμό 30 με το οποίο ο καθένας μπορεί να μεταφέρεται εκεί.

ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

ο ΛΕΜΕΣ ιος

image

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΣΗ

image

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ

image

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ

image

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ…