Αρχική Λεμέσιος Αλήθεια, ποιός τα διαλέγει;

Αλήθεια, ποιός τα διαλέγει;

Η λεγόμενη ανάπλαση του κέντρου της πόλης, με αφήνει καθημερινά με το στόμα ανοικτό. Κατ΄αρχήν ήταν τα μάρμαρα με τα οποία καλύπτουν τα πεζοδρόμια. Μετά ήλθαν τα πλακίδια όπου έγινε η πλακόστρωση. Τα φωτιστικά όπου έχουν τοποθετηθεί. Το πλακόστρωτο στην πλατεία Σαριπόλου. Όλα στο γκρι χρώμα, ανούσια και άγχρωμα.

Τώρα βλέπω στην Κιτίου Κυπριανού, να έχουν βάλει πασαλάκια στο πεζοδρόμιο, για να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα σε αυτό. Σωστή ενέργεια και σωστά όπως διάβασα σε πρόσφατο ρεπορτάζ, θα τοποθετηθούν πασαλάκια σε όλα τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης. Όμως τι είναι αυτά τα πασαλάκια. Είναι αυτά που θα τοποθετηθούν παντού;

Ακόμη ελπίζω ότι αυτά τοποθετήθηκαν αυτόβουλα από κάποιους επηρεαζόμενους. Δεν θα είναι παράξενο να έχει συμβεί αυτό, αφού στην Κύπρο είμαστε και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Το ελπίζω να είναι αυτό, γιατί αυτά τα πασαλάκια που έβαλαν στην Κιτίου Κυπριανού, είναι πασαλάκια που βλέπεις μόνο στο Τιμπουκτού.

Εν κατακλείδει νομίζω ότι δικαίως διερωτούμε. Ποιός κάνει τις επιλογές; Έχει αίσθηση ή αισθητική του τι επιλέγει; Αν δεν μπορεί να επιλέξει σωστά, ας αντιγράψει. Δεν είναι ντροπή και είναι χίλιες φορές καλύτερα. Άντε γιατί με τις προσδοκίες που είχα γι΄αυτή την ανάπλαση, στο τέλος θα το πάθω το καρδιακό.

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ…