Αρχική Πρόταση Ανεξαρτησίας, αναβαθμίστε το κέντρο, πεζοδρόμηση, αρχαιολογικό μουσείο το διοικητήριο, πολυόροφο η Α΄Αστική

Ανεξαρτησίας, αναβαθμίστε το κέντρο, πεζοδρόμηση, αρχαιολογικό μουσείο το διοικητήριο, πολυόροφο η Α΄Αστική

Επαναφέρουμε την πιο κάτω πρόταση μας πιστεύοντας ότι κάθε μέρα είναι και πιο επίκαιρη, μέχρι να ευαισθητοποιήσουμε τους τοπικούς άρχοντες μπας και ασχοληθούν με αυτό το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Μπας κι΄επιτέλους αναβαθμίσουν κυριολεκτικά την βιτρίνα της πόλης μας. Με την πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας, της μετατροπής του διοιητηρίου σε αρχαιολογικό μουσείο, της δημιουργίας χώρων στάθμευσης. Θα ήταν φανταστικό να εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια το ΕΒΕΛ, η ΕΤΑΛ. Και ναι, είμαστε ονειροπόλοι, αλλά η πόλη μας το αξίζει.

ΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ. ΑΠΛΗ, ΛΟΓΙΚΗ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ:

Λέμε λοιπόν, είναι δυνατόν η Λεμεσός με δυο αρχαία Βασίλεια να την “αγκαλιάζουν” στα δυο άκρα της να μην έχει ένα Αρχαιολογικό Μουσείο του “χαιρκού” και να μην ακούμε και κανένα παράπονο γι΄αυτό;

Η Λεμεσός χρειάζεται και αξίζει να έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και αντάξιο της σημερινής της θέσης σαν τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου αλλα και σαν επιχειρηματικό κέντρο.

Το κτήριο το οποίο σήμερα στεγάζει την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού έχει τα μαύρα του τα χάλια, προτείνουμε όπως σ’ αυτό να δημιουργηθεί ένα μουσειακό συγκρότημα στολίδι για την πόλη μας και για όλη την Κύπρο.

Ταυτόχρονα και παράλληλα θα μπορούσε ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το ιστορικό κτήριο της Α΄Αστικής να μετατραπεί σε έναν μεγάλο πολυόροφο χώρο στάθμευσης που θα εξυπηρετούσε όλη την περιοχή.

Ταυτόχρονα η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου θα γίνει πραγματική πλατεία και θα μπορούσε μαζί με την Πλατεία Ηρώων με την οποία πλέον θα είχαν άμεση σύνδεση να δημιουργήσουν κυριολεκτικά κάτι εκπληκτικό.

Απλά σκεφτείτε πως θα ήταν το κέντρο με την άμεση επαφή των δυο πλατειών, μαζί και με το αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και με το Θέατρο Ριάλτο και τον πεζοδρομημένο πλέον εμπορικό δρόμο της πόλης.

Υ.Γ. Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται χρήματα για να γίνουν όλα αυτά. Σήμερα όμως όσο ποτέ πριν αυτά τα έργα είναι απόλυτα αναγκαία. Είναι επένδυση στο κέντρο της πόλης, επένδυση για όλη τη Λεμεσό και γι΄αυτό όλοι στη Λεμεσό θα πρέπει να δουλέψουν για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου. Γιατί κέντρο δεν είναι η βιτρίνα της πόλης μας, αλλά το σπίτι όλων μας….

image

image