Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Απίστευτα τυχερή η ΑΕΚ που είχε πέντε εύστοχες στις έξι τελικές στο...

Απίστευτα τυχερή η ΑΕΚ που είχε πέντε εύστοχες στις έξι τελικές στο Α’ μέρος, αναπάντεχη ήττα με 6-1 για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Με πέντε εύστοχες στις έξι τελικές προσπάθειες που είχε στο Α’ μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με 5-1 σε ένα αναπάντεχο παιγνίδι για την Λεμεσιανή ομάδα που δέκτηκε τελικά στην εκπνοή κι΄έκτο γκολ.

Για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ είχε μειώσει σε 3-1 ο Ζοάο Πέδρο που πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα ενώ για την γηπεδούχο ομάδα σκόραραν πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι Τέτε, Άλβες, Τρισκόφσκι, Λαρένα και Μυτίδης, ενώ το άλλο γκολ πέτυχε με αυτογκόλ ο Φρέιρε.

Πέδρο Εμάνουελ:«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη με 6-1. Δεύτερο να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε εδώ και ξέρουμε πως είναι απογοητευμένος, όπως είμαστε κι εμείς. Σήμερα δεν τους δώσαμε αυτό που ήθελαν και αυτό που άξιζαν. Νιώθουμε κι εμείς άσχημα όπως κι αυτοί για αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά το παιχνίδι, ήρθαμε εδώ για το τρίποντο που ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Δεχθήκαμε, όμως, γρήγορα γκολ και αλλάξαμε τη στρατηγική μας. Mετά το δεύτερο και το τρίτο γκολ η ζημιά ήταν ήδη μεγάλη. Καταφέραμε να μειώσουμε, αλλά αμέσως δεχθήκαμε άλλα δύο γκολ και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν. Προσπαθήσαμε στην επανάληψη να δείξουμε το σεβασμό που αξίζει στον αγώνα και στο όνομα της ομάδας αλλά όχι μόνο δεν τα καταφέραμε, αλλά δεχθήκαμε και έκτο γκολ. Χάσαμε τρεις σημαντικούς βαθμούς για εμάς. Όλοι γνωρίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αντικατοπτρίζεται στο σημερινό αποτέλεσμα. Βλέπουμε πλέον το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, όπου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά σίγουρα ο αγώνας της Τετάρτης επηρέασε την ομάδα. Όλοι είναι λυπημένοι και είναι μία στενάχωρη μέρα για εμάς».

Σε ερώτηση εάν νιώθει προδομένος από τους παίκτες του και πως δεν έδειξαν πάθος, απάντησε:

«Δεν ένιωσα προδομένος ότι δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος οι παίκτες. Προερχόμασταν από ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων. Δεν ήμασταν ούτε οι καλύτεροι ούτε οι χειρότεροι στον κόσμο. Δεν χάσαμε τον πόλεμο, χάσαμε απλά μία μάχη».

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Τόνιο, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τέτε (68΄ Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (79΄ Ρόσα), Άλβες (64΄ Μυτίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Ζοάο Πέδρο, Ζάιμε, Φρέιρε, Σλάβτσεφ, Μακρίδης (84΄ Σακέτι), Στογιάνοβιτς, Παπουλής (65΄ Μέζγκα), Ντα Σίλβα (46΄ Γκιέ), Μάγκλιτσα.

 …