Αρχική ΑΕΛ Κέρδισε και ελπίζει για την εξάδα, η ΑΕΛ με γκολ του Πιέχ...

Κέρδισε και ελπίζει για την εξάδα, η ΑΕΛ με γκολ του Πιέχ κατέβαλε με 1-0 τον Εθνικό

Με γκολ του Πιέχ στο 59′ η ΑΕΛ κατάφερε να κάμψει την δική της αστοχία και να πάρει έτσι μια πολύτιμη νίκη που της δίνει ακόμη κι΄ελπίδες για συμμετοχή στην πρώτη εξάδα.

Η Λεμεσιανή ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά και στο πρώτο 15λεπτο είχε τρείς κλασικές ευκαιρίες με τους Πιέχ, Σαρδινέρο και Αγκάνοβιτς να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιγνιδιού έπεσε με την ΑΕΛ να έχει πάντα το πάνω χέρι χωρίς όμως να φτιάχνει την μεγάλη φάση, φτάνοντας έτσι στο ημίχρονο με τις δυο ομάδες στο 0-0.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά δίνοντας την ευκαιρία στον Εθνικό να επικρατήσει στην μεσαία γραμμή και να έχει τον έλεγχο του παιγνιδιού.

Ωστόσο και κόντρα στην ροή του αγώνα στο 59ο λεπτό ο Στεπάνοβιτς έβγαλε μια μακρινή μπαλιά για τον Πιέχ, ο Πολωνός κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Η ΑΕΛ προσπάθησε στην συνέχεια να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να σφραγίσει την νίκη της, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καρδιοκτυπήσει στο τελευταίο πεντάλεπτο στις απέλπιδες προσπάθειες του Εθνικού να ισοφαρίσει.

Τελικά το παιγνίδι έληξε με την ΑΕΛ νικήτρια με 1-0 και την Λεμεσιανή ομάδα να καταφέρνει να πετύχει ένα σερί τριών νικών μετά από πάρα πολλούς μήνες.

Πάμπος Χριστοδούλου: “Με τρελαίνει ο κόσμος”“Ξέραμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για διάφορους λόγους. Ερχόμασταν από το Κύπελλο κι αυτό είχε τη δυσκολία του. Σχεδιάσαμε στις 3 μέρες που είχαμε να πρεσάρουμε για γκολ. Στο πρώτο μέρος είχαμε την κατοχή και τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες δεν λένε τίποτε αφού δεν σκοράραμε στο πρώτο μέρος. Τελικά το γκολ ήρθε στο δεύτερο μέρος όμως ήρθε και η κούραση. Έτσι ο Εθνικός στη συνέχεια ήταν καλύτερος και κινδυνέψαμε με ισοφάριση.. Συνολικά η ΑΕΛ ήταν καλύτερη αφού είχε κατοχή και ευκαιρίες ενώ ήταν πιο κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Για εμάς μετρά η νίκη. Τώρα έχουμε λίγες μέρες ως την Πέμπτη να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι με την Ομόνοια”.

Για τον κόσμο και τους παίκτες…

“Ευχαριστώ στον κόσμο γιατί όχι μόνο πιστεύει αλλά σιγά σιγά βλέπω τις κερκίδες να γεμίζουν και να φανατίζονται. Αυτό που μου αρέσει και με τρελαίνει. Οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή ξεπερνώντας τον εαυτό τους, για να πάρουν αυτή την πολύτιμη νίκη. Καλή συνέχεια στην Άχνα και στον προπονητή της και εύχομαι να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία γιατί της αξίζει”.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αϊρόσα, Σοάρες, Σιέλης, Αγκάνοβιτς, Κουταντέρ, Στεπάνοβιτς, Μέσκα(Οχένε 46′), Σαρδινέρο(Σταύρου 60′), Πίεχ (Μαύρου 86′).

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Κυριάκου, Ιάκομπ, Μιράντα, Ντε Βρίσε, Πράκερ, Πουτζιουρής, Σ.Γκρικαλασβίλι(Μ.Ηλία 72′), Κότο, Χατζηβασίλης(Ντε Πάολα 60′), Μπαραμπάτζε

 …