Αρχική Λεμέσιος Απίστευτες οι εισηγήσεις του κ.Στούππα

Απίστευτες οι εισηγήσεις του κ.Στούππα

Τουλάχιστον σαν απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι εισηγήσεις που κάνει στο δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Στούππας. Ο κύριος Στούππας ο οποίος είναι μάλιστα κι΄επικεφαλής μεγάλης δημοτικής ομάδας, σύμφωνα με τις επικαιρότητες, εισηγείται τα πιο κάτω:

1. Την μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας με νότια κατεύθυνση και την μετατροπή της μίας λωρίδας, σε χώρο στάθμευσης.2.Την τοποθέτηση παρκομέτρων στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους, με την δικαολογία ότι ο δρόμος είναι πλατύς.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Στην πρώτη περίπτωση θα χαρακτηρίζαμε την εισήγηση, πραγματικά απίστευτη. Θα περιμέναμε η εισήγηση ενός επικεφαλής μιας μεγάλης δημοτικής ομάδας, να ήταν στην περίπτωση μονοδρόμησης της Ανεξαρτησίας, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για να εξυπηρετηθούν περισσότερο οι πεζοί, οι οικογένειες, τα παιδιά, οι φοιτητές. Το να μετατρέψουμε την Ανεξαρτησίας σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ήταν ότι πιο ακραίο και απαράδεκτο περιμέναμε να ακούσουμε.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Για την δεύτερη εισήγηση ότι και να πούμε είναι λίγο. Μιλάμε για τον δρόμο όπου εκεί θα κατασκευαστεί το πολυόροφο parking με οκτακόσιες θέσεις για στάθμευση αυτοκινήτων. Ο πολυόροφος χώρος στάθμευσης δεν ικανοποιεί από ότι φαίνεται τον κύριο Στούππα ο οποίος θέλει να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και μέσα στον δρόμο. Και στην περίπτωση αυτή, ο κύριος Στούππας αναφέρεται σε πλατύ δρόμο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η εισήγηση θα έπρεπει να είναι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Διαβάζοντας κάποιος τις δυο απίστευτες εισηγήσεις του κύριου Στούππα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί και να καταλάβει, γιατί τα περιβόητα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης, είναι έργα που καταστρέφουν το κέντρο και την πόλη μας γενικότερα. Είναι προφανές και ευκολοκατανόητο, ότι η Λεμεσός χρειάζεται επειγόντως ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΑΛΑ.

Υ.Γ. Ο κ.Στούππας έχει προσφέρει αρκετά και εκτιμούμε το έργο του. Διαφωνούμε κάθετα με τις αναφερόμενες εισηγήσεις του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ 1:Η μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας, επανέρχεται για μελέτη και συζήτηση. Το έχει μεταφέρει στο δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, ο δημοτικός σύμβουλος, Σάββας Στούππας, επικεφαλής της δημοτικής ομάδα ΔΗΣΥ.Στην εισήγηση του επισημαίνει ότο το μέλλον και η βιωσιμότητα της  Ανεξαρτησίας πρέπει να συνοδευτεί με καινοτόμες ενέργειες.Γι΄αυτό και προτείνει να μονοδρομηθεί η Ανεξαρτησίας, με επιτρεπόμενη κίνηση των οχημάτων προς τα νότια και η μια λωρίδα του δρόμου, να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση.Το μέτρο αυτό θα είναι μια διέξοδος στο πρόβλημα των χώρων στάθμευσης και να αντικατασταθούν αυτοί που χάθηκαν.   

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ 2:Ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού, Σάββας Στούππας, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, με σημείωμα του στον δήμαρχο, εισηγείται, λόγω της απώλειας μεγάλου αριθμού χώρων στάθμευσης που αναγκαστικά χάθηκαν λόγω της ανάπλασης του κέντρου, να τοποθετηθούν παρκόμετρα στη νότια λωρίδα της Ανδρέας Θεμιστοκλέους.Κατά τον κύριο Στούππα, ο δρόμος είναι πολύ πλατύς κα δεν θα προκαλέσει τροχαία συμφόρηση ή αναστάτωση.Η “καινοτόμος ενέργεια” όπως την χαρακτηρίζει θα προσδώσει αξία τόσο στην ανάπλαση όσο και στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες που διαμρτύρονται για τους χώρους στάθμευσης.Στην συνέχεια ζητεί από το δήμαρχο να κοινοποιήσει την εισήγηση του, στις αρμόδιες υπηρεσίες και την δημοτική επιτροπή για επεξεργασία και συζήτηση.     

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ…