Αρχική Τεχνολογία Απογοήτευσε τους επενδυτές η apple μετά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της...

Απογοήτευσε τους επενδυτές η apple μετά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple στο San Francisco,

Μετά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple στο San Francisco, οι επενδυτές φαίνεται να μην εντυπωσιάστηκαν καθόλου.

Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο των αγορών στην Αμερική, οι μετοχές της Apple έπεσαν κατά 1,9% στα $110, αντανακλώντας την απουσία προϊόντων που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν ώθηση εν όψει της εορταστικής περιόδου, λέει το Reuters.

Οι μετοχές της Apple πέφτουν κατά μέσο όρο κατά 0,4% τις ημέρες των ανακοινώσεων των νέων iPhone τα τελευταία 3 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα της BTIG Research.

«O κόσμος αρέσκεται να μισεί τις ανακοινώσεις της Apple, καθώς οι προσδοκίες είναι τόσο υψηλές που ποτέ δεν εκπληρώνονται», λέει ο Kevin Landis, portfolio manager των $111 εκ. του fund Firsthand Technology Opportunities, στο οποίο η Apple είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση.

Σε ό,τι αφορά τα νέα iPhone 6s, το μέγεθος τους είναι ίδιο με των δύο προηγούμενων μοντέλων και το νέο τους χαρακτηριστικό είναι το 3D Touch. Ο Ikechukwu Nwanze, αναφέρει το Reuters, το οποίο παρακολουθεί τις αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter, δεν θεωρεί ότι το “3D Touch είναι λόγος ικανός να οδηγήσει σε αναβάθμιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Το iPad Pro με την υποστήριξη γραφίδας δεν είναι κάτι νέο στην αγορά, αν και η Apple έχει δείξει ότι μπορεί να επιτύχει σε τομείς που άλλοι δεν μπορούν, αναφέρει το Reuters. Σε ό,τι αφορά το iPad Pro, αυτό θυμίζει το Microsoft Surface tablet. Πίσω στο 2007 ο Steve Jobs είχε πει σε μία παρουσίαση ότι “κανένας δεν χρειάζεται stylus”.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις των χρηστών στο Twitter για το Apple TV, αναφέρει το Reuters.

Αυτό που πιθανόν να σώσει την κατάσταση για την Apple, στην Αμερική τουλάχιστον, είναι ότι οι χρήστες ανανεώνουν τα iPhone κάθε δύο χρόνια μέσω συμβολαίου.

ΠΗΓΗ: sigmalive…