Αρχική Τεχνολογία Τι φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Apple την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, Hey...

Τι φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Apple την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, Hey Siri, give us a hint!

H ανακοίνωση των iPhone 6S και iPhone 6S Plus με βεβαιότητα δεν θα είναι το “One more thing” στην επικείμενη εκδήλωση της Apple. Πολλά ακούγονται για την παραδοσιακή «έκπληξη» του Σεπτεμβρίου, αν και μάλλον δεν ήρθε ακόμα η μεγάλη στιγμή του Τιμ Κουκ.

Σχετικά με τα iPhone, με ενδιαφέρον ανταποκρίνεται το κοινό στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί επιτέλους το «οικονομικό iPhone», ένα αίτημα που κατέληξε παλαιότερα στο iPhone 5C, χωρίς ωστόσο αυτό που έγραφε το ταμπελάκι του να συμπίπτει με την επιθυμία του αγοραστικού κοινού. Πάντως, το 5C λέγεται ότι θα πάψει να διατίθεται μετά την 9η Σεπτεμβρίου και απομένει να δούμε εάν θα το διαδεχτεί το φημολογούμενο 4άρι iPhone. Στα ράφια θα μείνουν το iPhone 5S και τα δύο τρέχοντα μοντέλα.

Για τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, λέγεται ότι μπορεί να πάψει να κυκλοφορεί το μοντέλο των 16GB, και να διατίθενται με χωρητικότητα τουλάχιστον 64GB από 799/899 ευρώ.

Τα νέα iPhone φέρνουν μια τεχνολογία που θα επιτρέψει έναν νέο τρόπο εισόδου εντολών -όχι μόνο με ένα άγγιγμα, ασκώντας πίεση ή σύροντας το δάκτυλο. Το Force Touch που έλυσε ένα πρόβλημα στο «έξυπνο» ρολόι -τεχνολογία που έχει μεταφερθεί και στο MacBook- , τα νέα iPhone θα μπορούν να ανταποκρίνονται διαφορετικά στον βαθμό πίεσης στην οθόνη τους. Η τεχνολογία τους λέγεται ότι θα ονομάζεται 3D Touch Display, όπου το 3D αφορά στην δυνατότητα ανταπόκρισης διαφορετικά σε ένα tap, ένα press ή το λεγόμενο deep press.

Εκτός από τις αναμενόμενες βελτιώσεις στο hardware, τα νέα iPhone αναμένεται επίσης να έρθουν βελτιωμένα και ως προς τις δυνατότητες λήψης και αναπαραγωγής πολυμέσων, με κάμερα 12Mpixel και εγγραφή 4Κ.

Το βράδυ της Τετάρτης θα μάθουμε μαζί μετά τις 8:00 το βράδυ, εάν στην επιβλητική αίθουσα θεάτρου στο Σαν Φρανσίσκο θα γίνει και η επίσημη πρώτη του “iPad Pro”, ενός iPad που ξεφεύγει πλέον από τις 9,7 ίντσες  και φτάνει στις 12,9 ίντσες (μεγαλύτερος διαγώνιος κατά 8,13 εκατοστά).

Το “one more thing” του Κουκ ενδέχεται να είναι μια πολύ εξελιγμένη Apple TV που θα συνοδεύεται πιθανότατα από μεγάλες συνεργασίες από τους παρόχους περιεχομένου που θα δεχτούν να το παρέχουν μέσω streaming από τους server της Apple.

Η ανανεωμένη Apple TV λέγεται ότι θα επικοινωνεί γρήγορα και ασύρματα μέσω WiFi 802ac με τις άλλες συσκευές Apple αλλά και ότι θα έχει το δικό της App Store πλούσιο σε app για gaming.

Πάντως, σε ότι αφορά στον εσωτερικό χώρο, λέγεται πως θα περιορίζεται στα 8/16GB, γεγονός που παραπέμπει σε υπηρεσίες streaming -«ζωντανή» μετάδοση μέσω Διαδικτύου, με περιορισμένες απαιτήσεις για τοπική αποθήκευση. Η Apple TV εκτός από το παραδοσιακό Home, φέρεται να έρχεται συνοδεία της Siri που θα ενεργοποιείται κατά βούληση πατώντας το ομώνυμο πλήκτρο.

Τον Ιούνιο, η Apple ανακοίνωσε την συνδρομητική υπηρεσία Apple Music και ένα διαφορετικό, όπως υποστήριξε, διεθνές ραδιόφωνο, το b1, γι’αυτό η επέκταση θεωρείται αναμενόμενη.

Δείτε τι έχει παρουσιάσει η Apple στο WWDC 2015, τον Ιούνιο:

ΠΗΓΗ: in.gr…