Αρχική Τελευταία Νέα Αυξήμενα θα είναι τα χρηματικά έπαθλα στον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού για...

Αυξήμενα θα είναι τα χρηματικά έπαθλα στον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού για το 2017

Με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων αθλητών, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου Λεμεσού  -ΓΣΟ, αναθεωρούν τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές και προχωρούν σε βελτιωτικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από τη διοργάνωση του επόμενου χρόνου (2017), ο  νικητής του Διεθνούς Μαραθωνίου θα μπορεί να λάβει 4 χιλιάδες ευρώ ως έπαθλο, σε περίπτωση που συνδυάσει τη νίκη του με ένα νέο ρεκόρ της διαδρομής, να καλύψει δηλαδή την απόσταση των 42.195 μέτρων σε λιγότερο από 2:13:29.

Η πρώτη θέση στους άνδρες θα δίνει ως χρηματικό έπαθλο δυο χιλιάδες ευρώ, η δεύτερη 1.500 ευρώ και η τρίτη χίλια, ενώ τα ίδια έπαθλα ισχύουν και για την  κατηγορία των γυναικών. Στον Μισό Μαραθώνιο τα έπαθλα θα διαμορφωθούν σε 1.000, 800 και 400 ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, προστίθεται, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, έχουν θεσπιστεί έπαθλα για τους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας αφού στον αγώνα οι αθλητές χωρίζονται σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους (18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+).

Μια ακόμα καινοτομία για την επόμενη διοργάνωση – της 19ης Μαρτίου 2017 – αφορά στην ώρα έναρξης καθώς πέραν του Μαραθωνίου Δρόμου, τόσο ο Μισός Μαραθώνιος όσο και ο Petrolina Energy Race 10χλμ, θα εκκινήσουν στις 7:30π.μ, αντί στις 9:00 που ξεκίνησαν φέτος.

Όπως εξάλλου αναφέρει ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέας Σπύρου, οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά από αξιολόγηση των απόψεων δεκάδων δρομέων, για την αγωνιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης, σημειώνοντας πως “στόχος είναι πλέον να κάνουμε τον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη”.

Υπενθυμίζεται ότι στον φετινό ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ΓΣΟ συμμετείχαν 13.000 δρομείς, εκ των οποίων περίπου 1.500 ήταν ξένοι.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει πως “οι συμμετοχές για τον 11ο Μαραθώνιο Λεμεσού-ΓΣΟ του 2017 έχουν ήδη ανοίξει και για Early Bird εγγραφές με το αντίτιμο να είναι μειωμένο κατά 40% για όλους τους δρόμους”.

Πηγή: ΚΥΠΕ…