Αρχική Λεμέσιος Αφου το “εξορίσαμε” ίσως το χάσουμε οριστικά, Χριστουγεννιάτικο χωριό όλο το κέντρο...

Αφου το “εξορίσαμε” ίσως το χάσουμε οριστικά, Χριστουγεννιάτικο χωριό όλο το κέντρο της πόλης!

Πάντοτε θαύμαζα την Χριστογεννιάτικη ατμόσφαιρα που ζούσα ταξιδεύοντας σε πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Όρεγκον, Σαν Ντιέγκο, Αθήνα, Ρώμη και πολλές άλλες πόλεις, μεγάλες και μικρές.

Είχα βεβαίως συμβιβαστεί ότι εδώ, στην πόλη μας, στην Λεμεσό, δύσκολα θα βλέπαμε και θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά βρέθηκε ένας Ρώσος. Κι’ ο Ρώσος βάζοντας κάτω τα λεφτά του έφτιαξε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Εκεί στον παραλιακό δίπλα από το ΓΣΟ, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης μας. Δεν ήταν στην καρδιά του κέντρου αλλά ήταν κέντρο. Διάσημοι τραγουδιστές, θεάματα, παιγνίδια, κάτι εκπληκτικό για την πόλη μας.

Ήταν όμως βλέπετε Ρώσος και την επόμενη χρονιά τον διώξαμε από εκεί. Δεν είχε μάλλον γνωστούς, κονέ, ή κι΄αν είχε δεν γνώριζε απ΄ότι φάνηκε πως γίνετε η δουλειά με αποτέλεσμα από το κέντρο της πόλης να βρεθεί στον υπεραστικό.

Καλά περάσαμε κι΄εκεί. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Λινόπετρα αν και μακριά από το κέντρο ήταν κι΄αυτή την φορά εκπληκτικό. Πιο εκπληκτικό από το εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό της πρώτης χρονιάς.

Τώρα, χωρίς να ξέρω κι΄απλά απ΄όσα διαβάζω στο Facebook εδώ κι΄εκεί, φέτος και στο μέλλον ίσως να μην έχουμε ξανά ένα τέτοιο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Αφού λοιπόν το “εξορίσαμε” από το κέντρο ίσως το χάσουμε οριστικά.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Και θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποιος άνθρωπος σ΄αυτόν τον δήμο, στον Δήμο Λεμεσού που θα προτείνει το αυτονόητο. Χριστουγεννιάτικο χωριό όλο το κέντρο της Λεμεσού.

Με θεάματα, παιγνίδια, περίπτερα σε όλες τις πλατείες. Στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στην Πλατεία Ηρώων, στην Πλατεία του Κάστρου, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, φυσικά στην Σαριπόλου, στο κέντρο παντού.

Θα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Θα ήταν φανταστικό αν ο Δήμος Λεμεσού είχε ένα τέτοιο όραμα για τα Χριστούγεννα στην πόλη μας. Ναι γνωρίζουμε ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται λεφτά. Βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ο ΛΕΜΕΣ ιος

 …