Αρχική Λεμέσιος Γιατί τσιακιλούιν τζιε σπιτούιν;

Γιατί τσιακιλούιν τζιε σπιτούιν;

Στο κόμβο του τσιρείου είπα το που την πρώτην στιγμή ότι εγίνετουν καλή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί κατασκευής των έργων ήταν ασυνήθιστοι για δημόσιο έργο, ενώ και η τοπιοτέχνηση τουλάχιστον μέχρι στιγμής των δυο νησίδων, κρίνεται πολύ καλή. Νοουμένου βέβαια ότι θα υπάρχει συνεχής, διαρκής και καλή συντήρηση.

Από εκεί και πέρα οι εργασίες τώρα επικεντρώνονται στον κόμβο. Ελπίζω να δούμε κάτι ευφάνταστο κι΄όμορφο. Θα σημειώσω όμως ότι το σπιτούιν που εκάμαν μέσα στην μέση του κόμβου, πάνω από την γεννήτρια για την διάτρηση, είναι εντελώς αντιαισθητικό και απροσάρμοστο με το υπόλοιπο έργο.

Πέραν τούτου, με μεγάλη απογοήτευση είδα και το τσιακιλούιν να τοποθετείται στους διαδρόμους των δυο νησίδων, στα πρότυπα δηλαδή των κόμβων και των νησίδων, Μέσα Γειτονιάς και Πολεμιδιών. Και πραγματικά διερωτούμε αν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί, αν γνωρίζουν ότι η χρονολογία σήμερα είναι 2011, σχεδόν 2012 και όχι 230 π.χ.

Υ.Γ.1 Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Όπως πλακόστρωτο, σταμπωτό κλπ κλπ. Δεν είμαι κτίστης για να ξέρω περισσότερα, αλλά στις 50 χώρες στο εξωτερικό που έχω ταξιδέψει, δεν είδα πουθενά τσιακιλούιν.Υ.Γ. 2 Αν παρελπίδα τις επόμενες μέρες γίνει θαύμα και πάνω από το τσιακιλούιν τοποθετηθεί πλακόστρωτο ή σταμπωτό, τότε με χαρά θα μείνω εκτεθιμένος για το πιο πάνω κείμενο.

Ο ΛΕΜΕΣ ιός

 …