Αρχική Λεμέσιος Να δείτε, θα μας γελάσουν οι Παφίτες

Να δείτε, θα μας γελάσουν οι Παφίτες

Τα δημοσιεύματα για την πιθανότητα να λειτουργήσει μια από τις σχολές του ΤΕΠΑΚ και ειδικότερα η σχολή Καλών Τεχνών στην Πάφο, είναι τον τελευταίο καιρό αρκετά πυκνά. Ο νέος υπουργός παιδείας τηρεί σιγήν ιχθύος για το όλο θέμα κι΄αυτό είναι κάτι που μεγαλώνει τις ανησυχίες μας.

Όπως είναι γνωστό ο πρώην υπουργός παιδείας είχε ξεκαθαρίσει ότι υπήρχει πολιτική απόφαση για την λειτουργία της σχολής καλώ τεχνών στην Λεμεσό, ενώ δεδηλωμένη είναι η θέση του ιδίου του πανεπιστημίου της πόλης μας, ότι είναι ενάντια στην διασπορά των σχολών του.

Μελετώντας μάλιστα και τα υπο αππαλοτρίωσην κτήρια για τις ανάγκες του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της πόλης μας, διαπιστώνει κανείς ότι συγκεκριμένα διατηρητέα κτήρια, έχουν υπολογιστεί ότι θα στεγάσουν την σχολή καλών τεχνών. Κι΄όμως οι Παφίτες επιμένουν και η σιγή της κυβέρνησης γενικότερα μας ανησυχεί.

Ως εκ τούτου φαίνεται ότι οι Παφίτες θα μας πιάσουν στον ύπνο και θα μας γελάσουν κανονικά. Την στιγμή που η ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ βρίσκεται στο ψυγείο, ο προυπολογισμός του έχει κατέβει στο μισό και σχολές ή και τμήματα, παραμένουν απλά κρατικές υποσχέσεις, πεταμένες στις Ελληνικές καλένδες. 

Γι΄αυτό δήμαρχε και λοιποι παράγοντες της πόλης, για το θέμα αυτό αξίζει λαικός ξεσηκωμός. Αναμένουμε το σύνθημα σας.

Ο ΛΕΜΕΣιος

Διαβάστε το δημοσίευμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ:        

Θέλουν μία πανεπιστημιακή ΣχολήΣυντονίζονται διάφοροι φορείς της Πάφου

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ενεργούν το τελευταίο διάστημα οι φορείς της Πάφου για το θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής στην επαρχία. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι παράγοντες της Πάφου υποστηρίζουν ότι τα πρώτα μηνύματα που έχουν από το νέο υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού είναι ότι διατηρεί πολύ πιο θετική στάση από τον προκάτοχό του στο θέμα αυτό, γεγονός που εκτιμάται από τους ίδιους ως πολύ ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Η λειτουργία μιας πανεπιστημιακής σχολής στην Πάφο επανήλθε το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο με σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα και με επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πάφου στον υπουργό Παιδείας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ο Δήμος Πάφου έχει ήδη λάβει τις τελευταίες μέρες την απόφαση για κίνηση στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση για λήψη απόφασης στο άμεσο μέλλον.

Το θέμα της ίδρυσης Σχολής Καλών Τεχνών βρίσκεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση για την πόλη, στην οποία θα λειτουργήσει μια τέτοια πανεπιστημιακή σχολή. Ο τέως υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πέραν της Σχολής Καλών Τεχνών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών με γνώμονα την υψηλή ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

«Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών, καθώς και ο χώρος στέγασής τους», ανέφερε ο κ. Δημητρίου, «απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο….