Αρχική Πρόταση Δήμε Λεμεσού, Παρασκευή σήμερα, Κάντε την οδό Κανάρη πεζόδρομο, τουλάχιστον τα βράδια...

Δήμε Λεμεσού, Παρασκευή σήμερα, Κάντε την οδό Κανάρη πεζόδρομο, τουλάχιστον τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Επαναφέρουμε την πρόταση μας ελπίζοντας ότι θα ακούσει κάποιος εκεί στον Δήμο Λεμεσού, ελπίζοντας ότι θα καταλάβει κάποιος αρμόδιος ότι η Λεμεσός αξίζει πιο πολλά, ελπίζοντας ότι επιτέλους θα δούμε στην πόλη μας τομές και όχι αυτοκίνητα σε πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά παντού.

Στην Πλατεία Σαριπόλου, στην οδό Κανάρη, στην οδό Αθηνών στους γύρω δρόμους, στην περιοχή του Κάστρου του Ζίγκ Ζάγκ, στην Επίχωση, στην Μαρίνα, σε όλη αυτή την περιοχή κτυπά σήμερα η καρδιά του κάθε αυθεντικού Λεμεσιανού, κτυπά η καρδιά εκεί που πάντα ήταν η καρδιά της πόλης μας.

Για όσους δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί με  μια επίσκεψη στην περιοχή θα δουν ότι η περιοχή του κέντρου έχει μεταμορφωθεί, έχει μεταμορφωθεί σε πραγματικό κέντρο γιατί ότι ο δήμος έκανε πολλά αλλά χρειάζεται να κάνει κι’ακόμη πιο πολλά. Χρειάζεται να δώσει πιο πολύ χώρο στον άνθρωπο, λιγότερο χώρο στο αυτοκίνητο.

Στα πλαίσια αυτά είναι και η δικιά μας πρόταση. Πρόταση απλή, εύκολη αλλά και πρόταση την οποία θεωρούμε και απόλυτα αναγκαία.

Κι΄αυτό που λέμε είναι τουλάχιστον τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ας πούμε μετά τις 18.00, η οδός Κανάρη να κλείνει για τα αυτοκίνητα και να γίνεται πεζόδρομος. Είναι αυτό το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Λεμεσού για όσα δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Έτσι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή, σαν σημείο αναφοράς, σαν χώρος διασκέδασης, θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη τουριστική αξία και θα κρατήσει ελεύθερη την καρδιά της πόλης μας από το ενοχλητικό και ίσως επικύνδυνο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Κι΄αν στον δήμο Λεμεσού δεν αντιλαμβάνονται τι λέμε ή πως το εννοούμε και χρειάζονται μια σχετική έμπνευση τους παραπέμπουμε στην Βαλαωρίτου στην Θεσαλονίκη, στο Τραστέβερε στη Ρώμη, στου Ψυρή στην Αθήνα. Η Σαριπόλου μπορεί να γίνει καλύτερη από “αυτά”.

Θα πρέπει τέλος να αναφέρουμε ότι η οδός Κανάρη έχει ταλαιπωρηθεί και “βιασθεί” από τα αυτοκίνητα. Σε πάρα πολλά σημεία του δρόμου αυτού τα πασαλάκια έχουν αποκοπεί κι’ έτσι τα πεζοδρόμια γεμίζουν από αυτοκίνητα.

Στον ίδιο δρόμο ο δήμος Λεμεσού εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο σκουπιδοφάγο και άλλους μεγάλους καλάθους για σκουπίδια οι οποίοι  είναι εστίες δυσοσμίας και βρωμιάς και οι οποίοι πλέον βρίσκονται δίπλα από πολλά φαγάδικα.

Η πρόταση μας θα διορθώσει πολλά από αυτά. Και ίσως θυμίσει κάπως και τις βράδιες στην οδό Γλάδστωνος. Πριν από πολλά χρόνια όταν ο τότε κεντρικός δρόμος της πόλης μας έκλεινε τα βράδια και μετατρεπόταν σε πεζόδρομο διασκέδασης για τους Λεμεσιανούς. 

Υ.Γ.1 Επιτέλους Δήμε, φυτέψτε και λίγο πράσινο, για παράδειγμα αντί στυλούθκια φυτέψτε δέντρα ή τουλάχιστον φτιάξτε ανθώνες.

Υ.Γ.2 Επειδή ο δήμος ίσως προβληματιστεί για την πρόσβαση στο parking στην Ανδρέα Θεμιστοκλέους, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η πρόταση μας, αυτό θα μπορούσε να γίνεται δια μέσου του χώρου στάθμευσης του ΤΕΠΑΚ, στην ευθεία της Νικολάου Ξιούτα ή και από την οδό Ανεξαρτησίας σε αντίθετη στροφή σε σχέση με την μόνιμη λειτουργία του δρόμου.

Sorry, there are no polls available at the moment….