Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Γερμασόγειας στο ΤΕΠΑΚ, απέλπιδα προσπάθεια ή μήπως προεκλογικό τέχνασμα;

Δήμος Γερμασόγειας στο ΤΕΠΑΚ, απέλπιδα προσπάθεια ή μήπως προεκλογικό τέχνασμα;

Κάποιοι προφανώς θα θυμούνται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι καθόλου, την πάλαι ποτέ κραταία τουριστική περιοχή της Κύπρου, την περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας.

Η περιοχή αυτή έχει απαξιωθεί και παραμεληθεί και μάλλον έχει σβήσει από τον τουριστικό χάρτη για περισσότερο από μια δεκαετία, από τότε που τα ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε διαμερίσματα και γραφεία.

Έκτοτε ο ΚΟΤ, το αρμόδιο υπουργείο ή οποιαδήποτε κρατική αρχή, δεν ασχολήθηκε, δεν μαράζωσε, δεν ίδρωσε το αυτί της. Έτσι κι΄αλλοιώς η Λεμεσός αφαιρέθηκε από κάθε τι σχετικό με τον τουρισμό.

Την ίδια ώρα η τοπική αρχή, ο Δήμος Γερμαόγειας έδειχνε σημεία αποσύνθεσης, ανικανότητας και δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μοναδικός δήμος Παγκύπρια που δεν κατάφερε να αντλήσει κανένα Ευρωπαικό κονδύλι.

Έτσι η μια φορά κι΄έναν καιρό τουριστική περιοχή Λεμεσού πήγαινε μέχρι πρόσφατα από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι πρόσφατα λέω γιατί πριν από λίγες μέρες είδαμε την κατασκευή μιας ας πούμε πλατείας.

Μιας όμορφης πλατείας στην περιοχή παράλληλα προς την κοίτη του ποταμού κατεβαίνοντας για το γνωστό ξενοδοχείο Μιραμάρε. Έγινε μια καλή αρχή που άνοιξε μια χαραμάδα φωτός.

Ταυτόχρονα και πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής παράλληλων κυμματοθραυστών με το ταυτόχρονο ξήλωμα των κάθετων κυμματοθραυστών, ένα έργο που θα άρχιζε πριν δέκα χρόνια.

Ένα έργο ουσίας όμως το οποίο έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση που βίαια και βεβιασμένα δημιουργήθηκε αμέσως μετά το 1974 και το οποίο έργο ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει την ακτογραμή στην περιοχή.

Πέραν όλων αυτών σε προχθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γερμασόγειας αποφάσισε να αναθέσει την δημιουργία έρευνας και μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη στη περιοχή στο ΤΕΠΑΚ.

Αυτή η εξέλιξη είναι σίγουρα σημαντική. Με χαροποιεί, με προβληματίζει όμως την ίδια στιγμή. Γιατί πάντα είμαι υπερ του ότι αυτές τις μελέτες θα πρέπει να τις κάνουν ειδικοί με πείρα σε κάθε θέμα και τεχνογνωσία.

Κατέχει αυτή την πείρα και αυτή την τεχνογνωσία το ΤΕΠΑΚ; Γιατί το ΤΕΠΑΚ επειδή θα είναι μούκτην; Γιατί τώρα; Όντως επιτέλους ξύπνησε το δημοτικό συμβούλιο και κάνει αυτή την απέλπιδα προσπάθεια;

Ή μήπως όλα αυτά γίνονται προεκλογικά. Δεν αναφέρουμε στις ψεσινές εκλογές. Αυτές πάππαλα, τελείωσαν. Αναφέρομαι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκμεβρίου. Γι΄αυτές το κάνουν;

Θα δείξει. Καλή επιτυχία στο ΤΕΠΑΚ!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…