Αρχική Λεμέσιος Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, μέρος και κομμάτι της Λεμεσού, κατοικείται από τα προϊστορικά...

Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, μέρος και κομμάτι της Λεμεσού, κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια

Πριν από μερικά χρόνια κάποιος ή κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, δηλαδή σε έναν από τους έξι δήμους της πόλης μας, μιλώντας στο ραδιόφωνο κι΄εκνευρισμένος από ερώτηση γιατί ένας Λεμεσιανός δήμος δίνει τα γήπεδα του για ακαδημίες σε ομάδες άλλων πόλεων, απάντησε ότι τα Πολεμίδια είναι άλλη πόλη και δεν είναι Λεμεσός.

Δυστυχώς αυτό που είπε ο τότε δημοτικός σύμβουλος το είχαμε ακούσει από εξ ακοής μαρτυρία αλλά και με τα ίδια μας τα αυτιά ξανά και ξανά, από τότε μέχρι και σήμερα αρκετές φορές. Γι΄αυτό και αποφάσισα να σας παραθέσω τα πιο κάτω, στοιχεία και πληροφορίες τα οποία αλίευσα από το διαδύκτιο. Χωρίς βεβαίως να νοιώθω την ανάγκη να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Και βεβαίως τα Πολεμίδια είναι κομμάτι της Λεμεσού και σίγουρα δεν είναι άλλη πόλη!

Κάτω Πολεμίδια: Τα Κάτω Πολεμίδια είναι προάστιο στα βορειοδυτικά της Λεμεσού και ανεξάρτητος δήμος της Κύπρου από το 1986. Ο δήμος απέχει 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, έχει έκταση 2.130 εκτάρια, πληθυσμό 22115 κατοίκους και διοικητικά έχει έξι ενορίες, του Αγίου Νικολάου, της Παναγίας Ευαγγελίστριας, του Αρχάγγελου Μιχαήλ, του Απόστολου Βαρνάβα, του Μακάριου Γ΄ και την Ανθούπολη. Στα Κάτω Πολεμίδια υπάρχει η Βιομηχανική περιοχή Λεμεσού. Είναι πολύ κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Ιστορία:Η περιοχή του δήμου κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Σε ανασκαφές έχουν βρεθεί νεκρόπολη της Ύστερης Εποχής του Χαλκού και αρχαιολογικά κατάλοιπα προϊστορικών χρόνων, στις τοποθεσίες “Σκάμματα” και “Ουφκιά”.

Πριν την Τούρκικη εισβολή του 1974 στα Πολεμίδια οι μισοί κάτοικοι ήταν Τουρkοκύπριοι. Σε όλες τις γραπτές αναφορές που έχουμε τα Κάτω Πολεμίδια αναφέρονται σαν ένα χωριό με την κοινότητα των Πάνω Πολεμιδιών (η οποία έχει πληθυσμό 3443), χωριστά αναφέρονται στην απογραφή του 1901. Σήμερα οι δύο κοινότητες είναι οικιστικά ενωμένες.

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ιδρύθηκε το 1986 και σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού το 2011 έχει πληθυσμό 22115 κατοίκους. Η ονομασία προέρχεται από το δέντρο πολεμιδκιά το οποίο φυτρώνει στη περιοχή.

Υ.Γ. Παράκληση, στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ψηφίστε ανθρώπους που να τα καταλαβαίνουν αυτά!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…