Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Μια ώρα κράτησε η συνέντευξη του Νίκου Κίρζη, μίλησε για όλα, Ρόσα,...

Μια ώρα κράτησε η συνέντευξη του Νίκου Κίρζη, μίλησε για όλα, Ρόσα, Μακρίδης, Γκουγιόν, Μερκής, η ανακοίνωση για τον παίκτη

Μια ώρα κράτησε η συνέντευξη τύπου του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ο οποίος ανάμεσα σ΄άλλα είπε:

Η αρχική τοποθέτησηΟ λόγος που γίνεται, δεν νιώθω ότι πρέπει να δώσω εξηγήσεις, αλλά να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Θεωρούσα ότι θα είναι ο πιο ήσυχος Γενάρης που θα είχαμε. Ο προπονητής αποφάσισε ότι θέλει έναν επιθετικό.

Για τον ΡόσαΗ πρώτη κίνηση που έγινε, ήταν η αποδέσμευση του Ρόσα. Φέτος όταν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του δεν ξέραμε αν θα είμαστε στους ομίλους, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Γι’ αυτό βάλαμε ένα όρο στο συμβόλαιο του, αν δεν είχε πολλές συμμετοχές να αποδεσμευτεί. Η πιο σημαντική παράμετρος της αποδέσμευσης του, είναι ότι δεν μας άνηκε. Ανήκει σε ομάδα της Βραζιλίας.

Για τον Μάρκο ΓκουγιόνΟ Γκουγιόν μου είπε ότι είχε προτάσεις από το εξωτερικό, ήθελε να δοκιμάσει αφού δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Του είπα να το συζητήσει με τον προπονητή, μετά το παιχνίδι με την Σαλαμίνα. Ενημέρωσε τον προπονητή στην επόμενη προπόνηση. Υπήρχε ενημέρωση από τον μάνατζερ του, ότι η πρόταση δεν θα κρατούσε για πολλές μέρες. Βρεθήκαμε με τον προπονητή και μου είπε ότι απ’ την στιγμή που ο παίκτης θέλει να φύγει, εγώ δεν μπορώ να του εγγυηθώ φουλ συμμετοχές. Άρα μπορούσε να αποχωρήσει, νοουμένου ότι θα καλύπταμε το κενό του.

Για ΜακρίδηΜετά από αυτό προέκυψε το θέμα Μακρίδη. Το μόνο που ζήτησε ήταν να έχει μια συνάντηση μαζί του. Όταν τελείωσε, με ενημέρωσε ότι θέλει να προχωρήσουμε στην απόκτησή του. Τον Κωνσταντίνο τον διώξαμε πριν 12 χρόνια. Το Καλοκαίρι είχε δύο προτάσεις, πριν αποφασίσει κάποιοι τον κλείσατε στον Απόλλωνα.

Ο λόγος που πήγε στο ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν τα λεφτά, αλλά στα 33 του ήθελε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκ των υστέρων, η απόφασή του ήταν λανθασμένη και τώρα του δίνεται μια ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα που μεγάλωσε. Και να κλείσει εδώ την καριέρα του.

Για τον Γιώργο ΜερκήΤην Τρίτη πήρα τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπο του ότι υπάρχει πρόταση από το ΑΠΟΕΛ πρώτα ρώτησα αν ενδιαφέρεται να πάει. Μου είπε ναι, μίλησε με τους δικούς του και ενδιαφέρεται. Τετάρτη απόγευμα που ήταν αργία βρέθηκα με την Γιώργο ο οποίος μου εξέφρασε την άποψη ότι θεωρεί για τον εαυτό του ότι πρέπει να πάει, ότι θέλει να μετακομίσει στο ΑΠΟΕΛ, ότι ο κύκλος του στον Απόλλωνα έχει κλείσει.

Του είπα ότι το σέβομαι, αλλά και ο ίδιος να σεβαστεί ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι αφού δεν ψάχναμε αμυντικό. Ότι τον θεωρούμε σημαντικό στην ομάδα αλλά και ότι δεν υπήρχε κάποια πρόταση να συζητήσουμε. Πέμπτη βρεθήκαμε με τον προπονητή και αποφασίσαμε ότι ο Γιώργος μένει εδώ και προχωράμε.

Ενημερώθηκε ο παίκτης και ζήτησε άλλη συνάντηση μαζί μας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ο Γιώργος ήταν ξεκάθαρος, απόλυτος και επέμενε ότι ο κύκλος του σε αυτή την ομάδα έχει κλείσει και ότι θα ήθελε να μεταγραφεί επιτακτικά στο ΑΠΟΕΛ.

Έτσι αποφασίσαμε να του δώσουμε άδεια να διαπραγματευτεί στο ΑΠΟΕΛ, νοουμένου ότι ο Απόλλωνας θα ικανοποιηθεί οικονομικά. Η απόφαση του ήταν οριστική και αμετάκλητη. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Γιώργος έχει συμφωνήσει με το ΑΠΟΕΛ. Παρόλα όσα έχουν γίνει, πολύ λίγοι έχουν προσφέρει όσα ο Μερκής στον Απόλλωνα.

Ελάχιστοι έχουν χαρεί, πονέσει και δακρύσει γι’ αυτή την ομάδα όπως ο Γιώργος. Η καριέρα του στον Απόλλωνα σταματά σήμερα, αλλά ο σεβασμός θα συνεχίσει. Του εύχομαι ότι καλύτερο στην νέα του ομάδα.

Για το αν θα έχει οικονομικό όφελος ο ΑπόλλωναςΤο συμβόλαιο του Γιώργου λήγει το 2017. Δεν έγινε κάποια συζήτηση για επέκταση. Ο Απόλλωνας θα έχει οικονομικό όφελος, δεν ξέρω ποιος θα τα πληρώσει, ή ο Γιώργος ή το ΑΠΟΕΛ. Έχει διευθετηθεί το οικονομικό.

Η ανακοίνωση των “κυανόλευκων”:

H Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Μερκή.

Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την πολυετή και σημαντική  προσφορά του στην ομάδα μας, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

 …