Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού και ΕΒΕΛ ενώνουν δυνάμεις για να γίνει η Λεμεσός ο...

Δήμος Λεμεσού και ΕΒΕΛ ενώνουν δυνάμεις για να γίνει η Λεμεσός ο πιο ελκυστικός προορισμός για καταδύσεις, αγορά και πόντιση πλατφόρμας

Προσπάθειες για άντληση κονδυλίων από τα Ευρωπαικά ταμεία έτσι που να δημιουργήσει κι΄άλλες “Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές με Τεχνητούς Υφάλους” στη Λεμεσό κάνουν σε συντονισμό ο Δήμος Λεμεσού και το Εμπορικό  Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αγορά, καθαρισμό και πόντιση πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων στον βυθό της Λεμεσού κάτι που θα καταστήσει την πόλη μας σαν τον πιο ελκυστικό προορισμό για καταδύσεις μιας και κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Η προσπάθεια για άντληση κονδυλίων γίνεται στα πλαίσια της Διακήρυξης της Λεμεσού η οποία υπογράφηκε στην πόλη μας το 2012 στα πλαίσια της τότε Κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε. και μετά από πρωτοβουλία του τότε προέδρου της κομμισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.

Στα πλαίσια αυτά η Λεμεσός κάνει ακόμη προσπάθειες για άντληση κονδυλίων για καθαρισμό του βυθού της θαλάσσιας περιοχής που βρίσκεται μπροστά από το καρνάγιο καθώς επίσης και για την δρομολόγηση θαλασσίων “ταξί” κατά μήκος της ακτογραμμής….