Αρχική Τελευταία Νέα Ερώτημα του βουλευτή κ.Θεοπέμπτου προς την Γενική Διευθύντρια της ΑΛΚ για τα...

Ερώτημα του βουλευτή κ.Θεοπέμπτου προς την Γενική Διευθύντρια της ΑΛΚ για τα απόβλήτα και τα λύματα σε λιμάνια και αγκυροβόλιο Λεμεσού

Ερώτημα του βουλευτή κ.Θεοπέμπτου προς την Γενική Διευθύντρια της ΑΛΚ για τα απόβλήτα και τα λύματα σε λιμάνια και αγκυροβόλιο Λεμεσού.

Αγαπητή κ. Κληρίδου,

Θέμα: Αδειοδοτημένες ευκολίες υποδοχής στο παλιό ή/και νέο λιμάνι Λεμεσού

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, παρακαλώ όπως με πληροφορήσετε κατά πόσο στο παλιό ή/και νέο λιμάνι Λεμεσού λειτουργεί πλωτή μονάδα για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων και λυμάτων οικιακού τύπου. Στην περίπτωση που τέτοια μονάδα λειτουργεί, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εάν είναι αδειοδοτημένη και εάν τη διαχειρίζεται ιδιώτης. Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε αντίγραφο της άδειας.

Παρακαλώ επίσης όπως μου αποστείλετε αντίγραφο του βιβλίου διαχείρισης πετρελαιοειδών, αποβλήτων πλοίου, πετρελαιοειδών καταλοίπων φορτίου, λυμάτων και αποβλήτων τα τελευταία δύο χρόνια. Σημειώνω ότι σύμφωνα με τους περί Ευκολιών Υποδοχής και Απαγόρευσης Απόρριψης στη Θάλασσα Αποβλήτων Πλοίου και Κατάλοιπων Φορτίου Κανονισμούς (Κ.Δ.Π. 771/2003) και συγκεκριμένα τον Κανονισμό 11(3) αυτών, κάθε ευκολία υποδοχής οφείλει να τηρεί βιβλίο διαχείρισης αποβλήτων πλοίου και καταλοίπων φορτίου.

Τέλος παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εάν υπάρχει μονάδα η οποία παραλαμβάνει και διαχειρίζεται τα λύματα οικιακού τύπου από τα πλοία που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο της Λεμεσού.

Αναμένω τη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος ΘεοπέμπτουΒουλευτής εκλογικής περιφέρειας ΛευκωσίαςΚινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών…