Αρχική Τελευταία Νέα «Δεν πετάμε τα τρόφιμα – Αγαπάμε το περιβάλλον» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού...

«Δεν πετάμε τα τρόφιμα – Αγαπάμε το περιβάλλον» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου “Don’t waste our future” συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου

Σε συμμετοχή στην πρώτη εκστρατεία για μείωση της σπατάλης των τροφίμων με τίτλο «Δεν πετάμε τα τρόφιμα – Αγαπάμε το περιβάλλον»  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου “Don’t waste our future”, απευθύνει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου.

Σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο μαζί με τον ερευνητικό οργανισμό CARDET, είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει υπογράψει  την «Κοινή Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των νέων και των Τοπικών Αρχών για τη Μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων και την Προστασία του Παγκόσμιου Δικαιώματος στη Σίτιση» .

Σκοπός του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων, να καλλιεργήσει την έννοια της υπεύθυνης αγοράς και κατανάλωσης τροφίμων και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση του δικαιώματος όλων των ανθρώπων για φαγητό.

Ο Δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία με τη συμμετοχή 10 σχολείων της περιοχής του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  του κοινού για τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκστρατεία αυτή, να  παραχωρήσουν δωρεάν προϊόντα (όπως φρούτα για ετοιμασία φρουτοσαλάτας, τρόφιμα κ.α.) τα οποία δεν είναι εμπορεύσιμα για διάφορους λόγους (είτε λόγω μεγέθους ή σχήματος, είτε υπερπαραγωγής και μη κατανάλωσης τους).

Τα προϊόντα θα διανεμηθούν/χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία που συμμετέχουν, τους μήνες Απρίλιο – Μάιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 25-864107 και 25-864128.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Αγίου Αθανασίου:

Πρόσκληση για συμμετοχή στην πρώτη εκστρατεία για τη μείωση της σπατάλης των Τροφίμων με τίτλο «Δεν πετάμε τα τρόφιμα – Αγαπάμε το περιβάλλον» που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου “Don’t waste our future

O Δήμος Αγίου Αθανασίου συμμετέχει μαζί με τον ερευνητικό οργανισμό CARDET, στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “Don’t waste our future! Building a European alliance of youngsters against food waste and for new models of sustainable development and consumption in the EYD 2015”.

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει υπογράψει την «Κοινή Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των νέων και των Τοπικών Αρχών για τη Μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων και την Προστασία του Παγκόσμιου Δικαιώματος στη Σίτιση» – Charter 2015. (http://www.dontwaste.eu)

Σκοπός του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων, να καλλιεργήσει την έννοια της υπεύθυνης αγοράς και κατανάλωσης τροφίμων και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση του δικαιώματος όλων των ανθρώπων για φαγητό.

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ανέλαβε πρωτοβουλία με τη συμμετοχή 10 σχολείων (ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ, GRAMMAR SCHOOL LIMASSOL, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ και τα Δημοτικά Σχολεία: ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ, Α’ και Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΙΩΝ) για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκστρατεία αυτή, μπορούν να μας παραχωρήσουν δωρεάν προϊόντα (όπως φρούτα για ετοιμασία φρουτοσαλάτας, τρόφιμα κ.α.) τα οποία δεν είναι εμπορεύσιμα για διάφορους λόγους (είτε λόγω μεγέθους ή σχήματος, είτε υπερπαραγωγής και μη κατανάλωσης τους).

Τα προϊόντα θα διανεμηθούν/χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πιο πάνω σχολεία τους μήνες Απρίλιο – Μάιο….