Αρχική ΤΕΠΑΚ Διαφωνία της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των...

Διαφωνία της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών γιατρών

Η Φοιτητική Ένωση ΤΕΠΑΚ, διαφωνεί έντονα με την νέα προσπάθεια της κυβέρνησης, για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 68ο έτος, για τους κυβερνητικούς γιατρούς. Η Βουλή καλείται για ψήφισμα αυτού του σχεδίου, που αποτελεί ένα νέο μειωνέκτημα στα δικαιώματα της νέας γενιάς και στο δικαίωμα στη δουλειά.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι ένα στοιχείο από το νεοφιλελεύθερο σχέδιο που ακολουθείται από πολλούς ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να συνεχίσουν την αύξηση του ορίου σε όλα τα επαγγέλματα.

Τα στοιχεία του νέου σχεδίου δεν μπόρουν να συνεισφέρουν στο λαό του τόπου, αφού όπως έχουμε δει και στο παρελθόν η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης μόνο η ανεργία αυξάνεται, και φέρει πολλές επιπτώσεις στην νέα γενιά. Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 16.1%, με ποσοστά ανεργίας των νέων στο 40%. 1 στους 3 νέους επιλέγει να μεταναστεύσει. Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα αποτελέσει ταφόπλακα στα όνειρα της νέας γενιάς.

Συνεχίζουν το κουτσούρεμα της παιδείας του τόπου μας. Καταστρέφουν το μέλλον μας.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Καλούμε όλα τα κόμματα να αρνηθούν  οποιαδήποτε συζήτηση για νέα αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά και ως απάντηση να δώσουν νέο νομοσχέδιο στην Βουλή για μείωση του ορίου σε όλους του τομείς….