Αρχική Λεμέσιος Διαχωριστική νησίδα, ζωγραφιά!

Διαχωριστική νησίδα, ζωγραφιά!

Αγαπητέ κύριε Τσαπαρέλλα,

Η Λεμεσός μας αλλάζει προς το καλύτερο και γι΄αυτό δουλέψατε σκληρά κι΄εσείς προσωπικά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα ο θαρραλέος δήμαρχος μας.

Περιγράφετε την κατάσταση του καταστηματάρχη στην συγκεκριμένη περιοχή με τραγικό τρόπο έτσι που να κερδίσει και να κερδίσετε την συμπάθεια μας. Δεν έχουμε κάτι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και μακάρι να τα πάει καλά για το καλό της οικογένειας του.

Δεν βλέπουμε όμως το θέμα προσωπικά. Βλέπουμε το τι θα ήταν το σωστό και το καλό για τους πολλούς και όχι τον ένα. Σε καμμιά πόλη του κόσμου και έχω ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο, δεν υπάρχουν δρόμοι με on street parking. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον παραλιακό της Νίκαιας ή στον παραλιακό των Καννών ή και κάπου, οπουδήποτε αλλού. Ως εκ τούτου δεν μας χαροποιεί το ότι καταφέρατε να γίνει αυτό στον παραλιακό.

Δεν μας ικανοποιεί ούτε κι΄αυτό που βλέπουμε στην Ανεξαρτησίας και αντίθετα μας απογοητεύει αυτό που ονομάσαμε ανάπλαση βλέποντας τι έγινε στο σημείο που τέλειωσε. Δυστυχώς και η πολυδιαφιμιζόμενη ανάπλαση στόχο φαίνεται να έχει το πως θα εξυπηρετεί το αυτοκίνητο και όχι τον κόσμο που θέλει την Ανεξαρτησίας πεζόδρομο. Αν ήταν δυνατό ίσως να κάναμε την Ανεξαρτησίας και τα καταστήματα της σε drive thru. Αυτό θα ικανοποιούσε ίσως ακόμη περισσότερο τους καταστηματάρχες.

Εν κατακλείδι, επιτέλους πρέπει να σκεφτόμαστε έξω απο το κουτί με μεγαλύτερο θάρρος. Θα θέλαμε τα on street parking του παραλιακού, να ήταν νησίδες πρασίνου κι΄όχι χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Θα θέλαμε η Ανεξαρτησίας να ήταν ένα μεγάλο υπαίθριο mall, με πεζόδρομους και καφετέριες, όπου να μπορούμε να περπατάμε με τα παιδιά μας, όπως δηλαδή είναι όλα τα εμπορικά κέντρα όλων των πόλεων στο εξωτερικό. Αυτά είναι έργα για τα οποία θα έπρεπε να νοιώθετε περήφανος κι΄όχι για τα on street parking

Κι΄αυτά περιμέναμε με την πολυδιαφημιζόμενη ανάπλαση. Δυστυχώς κι΄αντ΄αυτού, βλέπουμε τα λεφτά της ανάπλασης να σπαταλούνται για έργα των λίγων και όχι των πολλών. Όπως δηλαδή συμβαίνει σχεδόν πάντα.

Για να μην νομίζετε όμως ότι είμαστε μηδενιστές, το ξανατονίζουμε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Σήμερα γίνονται έργα. Η Λεμεσός αλάζει και πάει χρόνια μπροστά. Κι΄αυτό οφείλετε στην δική σας δουλειά.

Είμαστε όμως απαιτητικοί και βλέπουμε ότι μπορούμε για περισσότερα. Θέλουμε από εσάς να κρατάτε πάντοτε τον πήχυ ψηλά και να μην τον κατεβάζετε για τους λίγους. Θέλουμε να φτάνετε στο τέρμα και να μην συμβιβάζεστε στην μέση του δρόμου.

Όπως και να έχει. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα η παρέμβαση σας και η συμμετοχή σας στην συζήτηση αυτή. Κι΄αυτό δείχνει θάρρος κι΄εκτίμηση στους πολίτες. Ελπίζουμε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.

Εμείς εδώ θα είμαστε με μοναδικό μας μέλλημα να κάνουμε ότι πιστεύουμε καλύτερο για την πόλη μας. Χωρίς κανένα συμφέρον, οικονομικό ή άλλο. Είμαστε απλά ερωτευμένοι με την Λεμεσό και ήλθαμε για να μείνουμε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι. Είμαστε στην διάθεση σας για να παρουσιάσουμε και να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε άποψη σας στην στήλη ΑΡΘΡΑ. Το email μας είναι, [email protected].

Ο ΛΕΜΕΣιος…