Αρχική ΤΕΠΑΚ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Spring 2016 Multinational Finance Society” δοργανώνει Παρασκευή...

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Spring 2016 Multinational Finance Society” δοργανώνει Παρασκευή και Σάββατο το ΤΕΠΑΚ

Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Spring 2016 Multinational Finance Society” δοργανώνει το ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό ακαδημαϊκών και επιστημόνων “Multinational Finance Society”.

Οι κύριες εργασίες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου. Σκοπός του Συνεδρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στην κυπριακή κοινωνία.

Στο Συνέδριο θα παρουσιασθεί ένας μεγάλος αριθμός πρωτότυπων εργασιών υψηλού επιπέδου που υπογράφουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και διεθνούς φήμης και οι οποίοι θα συμβάλουν στην προώθηση του ακαδημαϊκού διαλόγου καθώς και στη δικτύωση μέσα από την ανάπτυξη επιστημονικών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες του συνεδρίου θα δοθούν δύο κύριες ομιλίες αναφορικά με θέματα χρηματοοικονομικής φύσεως από τους Turan G. Bali, Καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Georgetown, και Raghavendra Rau, Καθηγητή του Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Επίσης, οι Καθηγητές Παναγιώτης Θεοδοσίου, Raghavendra Rau και Geoffrey Wood (Πανεπιστήμιου του Essex) θα ενημερώσουν τους συνέδρους σχετικά με την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών περιοδικών καθώς και με τις επιτυχημένες στρατηγικές για τη αποτελεσματικότερη δημοσίευση ακαδημαϊκών ερευνών.

Ομιλητής θα είναι και ο Δρ. Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής και μέλος του S&D και της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ενιαία Τραπεζική Ένωση.

Το συνέδριο στηρίζουν η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, το University of Central Lancashire (UCLan Cyprus), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού καθώς και η ομάδα S & D του Ευρωκοινοβουλίου.Μέγας χορηγός του Συνεδρίου είναι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου προΐστανται οι ακαδημαϊκοί: Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου (Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών – ΤΠΚ) και ο Δρ. Παναγιώτης Θεοδοσίου (Καθηγητής Χρηματοοικονομικών – ΤΠΚ), συνεπικουρούμενοι από άλλους καταξιωμένους ακαδημαϊκούς που προέρχονται από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού….