Αρχική Τελευταία Νέα Καταστρέφονται οι καφετέριες του Δήμου Λεμεσού στο πάρκο της Επίχωσης οι οποίες...

Καταστρέφονται οι καφετέριες του Δήμου Λεμεσού στο πάρκο της Επίχωσης οι οποίες παραμένουν κλειστές

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ χάνει ο Δήμος Λεμεσού από την μη ενοικίαση και λειτουργία των δυο καφετεριών από τις τρείς που κατασκεύασε στο Πάρκο της Προκυμαίας/Επίχωση και οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και πέραν των δυο χρόνων. Ο Δήμος Λεμεσού είχε προκηρύξει δυο φορές προσφορές για την ενοικίαση τους κάτι όμως που δεν κατέστει δυνατό λόγω ενστάσεων από ότι φαίνεται του ΚΟΤ στην έκδοση των απαραιτήτων αδειών λειτουργίας των καφετεριών.

Ο ΚΟΤ φαίνεται να υποστηρίζει ότι οι καφετέριες δεν έχουν πολεοδομική άδεια ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Λεμεσού θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο μιας και το όλο έργο είναι πολεοδομικό. Μάλιστα φαίνεται να υπήρξε και δικαίωση του Δήμου Λεμεσού με δικαστική απόφαση για το θέμα, ωστόσο και πάλι ο ΚΟΤ δεν προχώρησε στην έκδοση των σχετικών αδειών.

Σαν αποτέλεσμα σήμερα οι καφετέριες παραμένουν κλειστές και είναι θα λέγαμε ένα μελανό σημείο στο κατά τ΄άλλα εκπληκτικό χώρο στο Πάρκο της Προκυμαίας/Επίχωση όπου διακινούνται καθημερινά χιλιάδες κόσμου. Μάλιστα πέραν αυτού κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει είναι και οι ζημιές που οι αλήτες άρχισαν να προκαλούν στα κτίσματα και την διακόσμηση τους.

image
image

 …