Αρχική ΤΕΠΑΚ Δωρεάν σειρά εργαστηρίων “Από τις σπουδές στην αγορά εργασίας” από το Γραφείο...

Δωρεάν σειρά εργαστηρίων “Από τις σπουδές στην αγορά εργασίας” από το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμν

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και η Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνουν σειρά εργαστηρίων με τίτλο:

«Από τις σπουδές, στην αγορά εργασίας»

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κυρίως τελειόφοιτοι, απόφοιτοι του ΤΕΠΑΚ, καθώς και άνεργοι νέοι. Για συμμετοχή στα εργαστήρια (μέχρι 80 άτομα) είναι απαραίτητη η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής, την οποία θα βρείτε στο σύνδεσμοhttps://docs.google.com/…/1k2lfoQJlQt6C9cIKQfb_oH…/viewform…

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν για τρείς συνεχόμενες Τετάρτες, ξεκινώντας από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2015, ώρες 17:00 – 20:30, στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Θεματολογία:11/11/2015Βιογραφικό σημείωμα – Διαχείριση ηλεκτρονικής παρουσίας (social media)Εργαστήριο όπου θα παρουσιαστούν οδηγίες για τη συμπλήρωση ενός σωστού βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής. Πώς συμβάλλουν τα social media στην αναζήτησης εργασίας; Πλέον ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, σε αυτό το workshop θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μερικά από τα δημοφιλέστερα social media ώστε να κτίσουμε το επαγγελματικό μας προφίλ, να βρούμε κρυμμένες αγγελίες εργασίας, και να στείλουμε το βιογραφικό μας. Tips και συμβουλές για κοινωνικά δίκτυα από μία άλλη οπτική σκοπιά η οποία θα μας ωφελήσει στα επαγγελματικά μας.

• Επαγγελματική εμφάνιση και συμπεριφοράΟι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία βασικών κανόνων επαγγελματικής εμφάνισης και συμπεριφοράς, αναδεικνύοντας την μοναδικότητά τους. Με πρακτικά παραδείγματα θα είναι σε θέση με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου να εφαρμόσουν αυτούς τους κανόνες για να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αξιοποιώντας καλύτερα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους.

18/11/2015• Πετυχημένη παρουσία στη συνέντευξη πρόσληψηςΒασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη συνέντευξη: Συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης επιλογής προσωπικού, πιθανές ερωτήσεις και προσόντα/δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις σήμερα.

• Αναζήτηση Εργασίας και Διαχείριση ΆγχουςΤι είναι το άγχος, πως δημιουργείται και με ποιους τρόπους μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε όταν προκύπτει κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Τεχνικές χαλάρωσης για μείωση της ανησυχίας.

25/11/2015

• Προσομοιώσεις συνέντευξης πρόσληψης (mock job interviews)Συμμετοχή σε προσομοιώσεις προσωπικών συνεντεύξεων πρόσληψης (role playing), ανατροφοδότηση σχετικά με απόδοση, περιοχές που χρήζουν βελτίωσης και εντοπισμός δυνατών σημείων υποψηφίου.

Σύντομη περιγραφή ομιλητών:Σοφία ΜούσκουΗ κ. Σοφία Μούσκου είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (Bsc) και από το Leicester University στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΜΒΑ) και διπλώματος στο Personal Styling από το London College of Fashion.

Εργάζεται με άτομα και οργανισμούς για την ανάπτυξη της προσωπικής και επαγγελματικής εικόνας. Έχει εκτενή πείρα στην ανάπτυξη πολιτικής για επαγγελματική ένδυση και ως εισηγητής σε σεμινάρια.

Μαζί με την αδερφή της Μαρία Μούσκου έχει ιδρύσει την εταιρεία Confidence Inside Out όπου βοηθούν τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους στο έπακρο ούτως ώστε να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα και μια γεμάτη προσωπική ζωή.

Χάρης ΣτασήςΟ κ.Χάρης Στασής είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και κάτοχος των Επαγγελματικών Διπλωμάτων Marketing, Advertising, Public Relations του London Chamber of Commerce and Industry, του μεταπτυχιακού Corporate Management & Strategic Planning καθώς και του Chartered Institute of Marketing.

Διετέλεσε Διευθυντής Marketing, Γενικός Διευθυντής, Υπεύθυνος Πωλήσεων σε μεγάλες Εταιρείες στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

Από το 1999 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια σε εταιρείες για θέματα Μάρκετινγκ, Διοίκησης, Οργάνωσης Επιχειρήσεων, θέματα αναδιοργάνωσης και επιμόρφωσης προσωπικού. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Bαλεντίνα ΤουμάνιουΗ κ. Bαλεντίνα Τουμάνιου είναι Λειτουργός στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπεύθυνη του Γραφείου Στρατηγικής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ από το CIIM και εκπαιδευμένη coach από το The Coaches Training Institute των Η.Π.Α….