Αρχική Τελευταία Νέα Δύο ακόμη μάρτυρες, της Νομικής Υπηρεσίας, κατέθεσαν χθες στο εκλογοδικείο Λεμεσού

Δύο ακόμη μάρτυρες, της Νομικής Υπηρεσίας, κατέθεσαν χθες στο εκλογοδικείο Λεμεσού

Δεν υπήρξε καμία ένσταση και όλα κύλησαν ομαλά, ανέφεραν χθες δυο ακόμη μάρτυρες που κλήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία να καταθέσουν ενώπιον του Εκλογοδικείου, στο πλαίσιο εξέτασης της εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν δυο προεδρεύουσες σε εκλογικά κέντρα του Β” Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου και Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίες στη μαρτυρία τους αναφέρουν ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα στη διαδικασία και δεν υπήρξε ούτε και καταγράφηκε καμία ένσταση στο φύλλο καταχώρησης ένστασης.

Στην αντεξέτασή του, ο δικηγόρος του αιτητή υποστήριξε πως, σύμφωνα με τη μαρτυρία των εκπροσώπων του ΑΚΕΛ, και στις δυο περιπτώσεις η απόσταση που υποδείχθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων να καθίσουν δεν τους επέτρεπε να επιτηρούν ορθά τη διαδικασία, αφού δεν υπήρχε οπτική επαφή.

Ανέφερε ακόμη πως, στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία έγινε βιαστικά και με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, καταμετρήθηκαν ταυτόχρονα οι ψήφοι για Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους. Είπε ακόμη ότι κανένας από τους εκπροσώπους δεν είδε “ούτε και ένα ψηφοδέλτιο”, ούτε και ψηφοδέλτιο που κρίθηκε άκυρο από την προεδρεύουσα.

Τον ισχυρισμό αυτό απέρριψε η μάρτυρας / προεδρεύουσα λέγοντας πως δεν έγινε κάτι τέτοιο, πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν “άριστη οπτική επαφή” και ότι κανείς δεν παραπονέθηκε για κάτι.

Στην υπόδειξη του δικηγόρου του αιτητή, προς τη δεύτερη μάρτυρα, πως υπήρξαν παράπονα για την απόσταση που υποδείχθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων να παρακολουθούν τη διαδικασία, αυτή απάντησε “ουδέν αναληθέστερον” ενώ εξέφρασε τη θέση πως η ίδια είναι βέβαιη για την ορθότητα των αποφάσεων της σε σχέση με τα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής 10 μαρτυρίες και αναμένεται ακόμη μια τουλάχιστον μαρτυρία από προεδρεύοντα καθώς και η μαρτυρία του τότε Εφόρου Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, τέως Έπαρχου Κυριάκου Τσολάκη.

Το δικαστήριο όρισε νέες δικάσιμους την 6η και 10η Οκτωβρίου, ενώ ακύρωσε την 4η Οκτωβρίου που είχε οριστεί παλαιότερα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ