Αρχική ΤΕΠΑΚ ‘Εξω από την βουλή η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σχετική...

‘Εξω από την βουλή η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σχετική ανακοίνωση

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της και μετά από απόφαση της ΠΟΦΕΝ αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ όπως, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιηθεί κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Βουλή την ώρα που θα συζητείται το νέο νομοσχέδιο που αφορά το φοιτητικό πακέτο και την φοιτητική χορηγία.

Οι λόγοι της κινητοποίησης, όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, είναι ότι οι θέσεις του φοιτητικού κινήματος δεν εισακούστηκαν ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης το νομοσχέδιο δε διευκρινίζει τον τρόπο μοριοδότησης των φοιτητών, καταργείται το κατά κεφαλήν εισόδημα και αλλάζουν τα κριτήρια για τα περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι φοιτητές θα επηρεαστούν, οι δικαιούχοι του πακέτου δε θα λαμβάνουν τα βοηθήματα σε είδος και η γραφειοκρατία για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα αυξηθεί. Τέλος, την ίδια στιγμή που αναφέρεται αύξηση των δικαιούχων το κονδύλι παραμένει το ίδιο. Για όλους αυτούς τους λόγους επιβάλλεται πρώτα εμείς οι φοιτητές αλλά και όλοι εμπλεκόμενοι να παρευρεθούν την Πέμπτη στην κινητοποίηση έξω από τη βουλή.

Θα γίνει προσυγκέντρωση στα Κεντρικά Κτήρια του ΤΕΠΑΚ η ώρα 1400 και αναχώρηση η ώρα 1430 με δωρεάν λεωφορεία.

Ως ΦΕΤΕΠΑΚ καλούμε όλους τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ να παραβρεθούν την ΠΕΜΠΤΗ στην κινητοποίηση έξω από την βουλή για να εκφράσουμε την αντίθεση μας  στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο έγινε μονομερώς και στερεί από συμφοιτητές μας το δικαίωμα τους για παραχώρηση των επιδομάτων που τους αναλογούν. Καλούμε επίσης τις πρυτανικές αρχές το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και την Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου μας όπως συμπορευθούν μαζί με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα της Κύπρου για να διατηρηθούν τα κεκτημένα των φοιτητών….