Αρχική BusinessNews Επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα σε εταιρεία του ψευδοκράτους με έδρα το κατεχόμενο Λιμάνι...

Επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα σε εταιρεία του ψευδοκράτους με έδρα το κατεχόμενο Λιμάνι Αμμοχώστου και εταιρεία με έδρα το Λιμάνι Λεμεσ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Χαβαντίς, στις 11 Σεπτεμβρίου, γίνεται αναφορά για την επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα σε ένα Ελληνοκύπριο κι ένα Τουρκοκύπριο, στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας. 

Συκεκριμένα γίνεται αναφορά για την απο κοινού σύσταση της εταιρείας με το όνομα Ocean Well, δεν γίνεται αναφορά που έχει εγγραφεί η εταιρεία αυτή και η οποία έχει συσταθεί την εταιρεία Shipyard Famagust Ltd η οποία είναι εγγεγραμένη στο ψευδοκράτος και η οποία δραστηριοποιείται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου και την Κυπριακή εταιρεία FAMA Group LTD, η οποία παρέχει υπηρεσίες ναυπηγικής στο Λιμάνι Λεμεσού.

Η Χαβαντίς σημειώνει ότι πρόκειται για την πρώτη σοβαρή εμπορική συμφωνία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών μετά από πάρα πολλές δεκαετίες.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρονται για την συμφωνία λέει ότι η εταιρεία του ψευδοκράτους θα μπορεί να αναλαμβάνει τη συντήρηση και την επισκευή ξένων δεξαμενοπλοίων στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, ενώ η Κυπριακή εταιρεία θα μπορεί να κάνει το ίδιο στο λιμάνι Λεμεσού με πλοία υπό Τουρκική σημαία.

Ο διευθυντής του ναυπηγείου Famagusta, Ραμαζάν Γκιουντογκρού, δήλωσε στην Χαβαντίς, ότι στόχος της συμφωνίας είναι η μεταφορά εργασιών από τη Λεμεσό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο κι’ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο στη Λεμεσό.

Ο διευθυντής της εταιρείας FAMA Group, Τόμης Τζωρτζής, δήλωσε ότι λόγω της συνεργασίας αυτής έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ναυπηγείο, το μεγαλύτερο στην Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας το ένα πόδι στη Λεμεσό και το άλλο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Havadis», πατώντας ΕΔΩ.

FAMA Group Λτδ, από τις αρχές της δεκαετίας του ’40, με έδρα το Λιμάνι Αμμοχώστου Το FAMA Group ιδρύθηκε από την οικογένεια Τζωρτζή στις αρχές της δεκαετίας του ’40 έχοντας σαν έδρα του το Λιμάνι Αμμοχώστου. Το 1974 και λόγω της Τουρκικής εισβολής και παράνομης κατοχής του Λιμανιού Αμμοχώστου, το FAMA Group μετακόμισε στο Λιμάνι Λεμεσού απ΄όπου παρέχει υπηρεσίες ναυπηγικής. Το FAMA Group επεκτείνοντας μάλιστα τις δραστηριότητες του δραστηριοποιείται πλέον και σε εγκαταστάσεις στο Λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών ναυπηγικής στην περιοχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ THEMAONLINE  …