Αρχική Τεχνολογία Ευρεσιτεχνία αναγνώρισης ταυτότητας με τις φλέβες από την Samsung

Ευρεσιτεχνία αναγνώρισης ταυτότητας με τις φλέβες από την Samsung

Η Samsung κατέθεσε μία αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα smartwtatch που θα αναγνωρίζει την ταυτότητα ενός χρήστη από τις φλέβες του.

Μπορεί εξαρχής, η πατέντα της Samsung να φαίνεται λίγο περίεργη, αλλά είναι γεγονός ότι η σκέψη των ερευνητών της εταιρείας δεν είναι και τόσο διαφορετική από τη φιλοσοφία της αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη μίας συσκευής.

Η Samsung χρησιμοποιεί την πλευρά του smartwatch ως κάμερα για να γίνει η αναγνώριση του σχεδίου των φλεβών πάνω στον καρπό του χρήστη και έτσι να αναγνωριστεί η ταυτότητά του. Μόλις γίνει η αναγνώριση θα μπορεί να ανοίξει ο χρήστης τα δεδομένα του. Η διάταξη αυτή εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ακόμα και αν το smartwatch χαθεί ή κλαπεί.

Η Samsung θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή και για άλλες συσκευές όπως είναι οι έξυπνες κλειδαριές ασφαλείας σε πόρτες, σε αυτοκίνητα, αλλά και σε διάφορες εγκαταστάσεις.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μία τέτοια διάταξη θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη ως εργαλείο αναγνώρισης ταυτότητας και στο Internet of Things, δεδομένου ότι το smartwatch θα μπορεί να είναι ένας κόμβος μέσα από τον οποίο θα μπορεί να γίνεται ο χειρισμός όλων των άλλων διασυνδεδεμένων συσκευών….