Αρχική Λεμέσιος Η “Αγία” Σχολή Καλών Τεχνών

Η “Αγία” Σχολή Καλών Τεχνών

Από ιδρύσεως του το ΤΕΠΑΚ, είχε λεχθεί και ήταν φυσιολογικό, ότι θα συμπεριελάμβανε και την σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών. Αυτό είχε ακουστεί από το στόμα του πρώην αλλά και του νυν προέδρου της δημοκρατίας, αλλά και από τους αρμόδιους υπουργούς παιδείας και πολιτισμού.

Γι΄αυτό στο ΤΕΠΑΚ, λειτουργεί από ιδρύσεως του και το τμήμα πολυμέσων και γραφικών τεχνών, το οποίο θα ενταχθεί στην συνέχεια, όπως ήταν και το αρχικό πρόγραμμα, στην σχολή καλών τεχνών. 

Έκτοτε και ιδιαίτερα τον τελευτίο ενάμισυ χρόνο, η σχολή καλών τεχνών, παρουσιάζεται να διεκδικείται, τόσο από τους Πάφιους, που έχουν δημιουργήσει ειδικό “λόμπυ” για το θέμα αυτό, τόσο από τους Λαρνακείς, που δεν είναι τόσο πονηροί όσο οι Πάφιοι και είναι ως εκ τούτου “άφοοι” αλλά και από τους χωραίτες.

Και είναι εδώ που βγαίνει κανείς έξω από τα ρούχα του. Είναι αχόρταγοι και βεβαίως αφου βρίσκουν κάμνουν. Η κυβέρνηση τηρεί σιγήν, όχι ιχθύος αλλά αλεπούς, δεν είμαστε βλάκες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μας κάνει να πιστεύουμε ότι μάλλον την χάσαμε και αυτή την “μάχη”.

Ιδιαιτέρως μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ο οποίος όπως είπε ότι πρόσφατα ανακάλυψε πως η παλιά Λευκωσία του ανήκει κατά 10%. Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν, μετά από την ανακάλυψη αυτή, ανήγγειλε στις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσίας), ότι θέλει κι΄αυτός και αρχιτεκτονική και σχολή καλών τεχνών, στην Παλιά Λευκωσία.

Ως εκ τούτου, η σχολή καλών τεχνών, έχει πλέον γίνει “Αγία” Σχολή Καλών Τεχνών. Και πλέον το παιγνίδι, για τις δημοτικές αρχές, τους βουλευτές και όλους τους αιρετούς άρχοντες της Λεμεσού, έχει χαθεί. Γι΄αυτό όμως που ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι, είναι αν αυτό το αντιλήφθηκαν ή αν καν το γνωρίζουν όλοι αυτοί.

Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους  μας.  

Ο ΛΕΜΕΣ ιος     …