Αρχική Τελευταία Νέα Η Λεμεσός απαλλάσσεται από τα σκουπίδια της

Η Λεμεσός απαλλάσσεται από τα σκουπίδια της

Αρχίζει την 1η Αυγούστου η λειτουργία της   Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πεντάκωμο και μπαίνει οριστικά λουκέτο στο Βατί

Νέα δεδομένα θα αρχίσουν να ισχύουν μέσα στις επόμενες λίγες μέρες σε ό,τι αφορά τη συλλογή και διάθεση των οικιακών αποβλήτων των 6 δήμων και των 107 κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού. Κι αυτό γιατί μπαίνει πλέον οριστικά λουκέτο στον προ πολλών χρόνων κορεσμένο σκουπιδότοπο στο Βατί, ο οποίος, εκτός των άλλων επιβλαβών επιπτώσεων που είχε η για δεκαετίες λειτουργία του, υπήρξε πολλές φορές και εστία πρόκλησης πυρκαγιών.

Το κλείσιμο του σκουπιδότοπου στο Βατί είναι αποτέλεσμα της αποπεράτωσης των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πεντάκωμο, που θα αρχίζουν να λειτουργούν δοκιμαστικά από την 1η Αυγούστου, ενώ η πλήρης λειτουργία της μονάδας θα ξεκινήσει επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της μείζονος πόλης της Λεμεσού αλλά και της επαρχίας, όπως ανέφερε στη «Χαραυγή» ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, επισημαίνοντας ότι ο σκουπιδότοπος στο Βατί θα έπρεπε να είχε κλείσει προ πολλού.

Η νέα Μονάδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγκατάσταση Μηχανικής Διαλογής για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών όπως μέταλλα, πλαστικά, χαρτί και γυαλί και με βάση τις προδιαγραφές της θα δέχεται προς επεξεργασία περίπου 140.000 τόνους οικιακών απορριμμάτων ετησίως, ενώ θα παρέχει τη δυνατότητα μηχανικής επεξεργασίας επιπλέον 20.000 τόνων το χρόνο, προδιαλεγμένων οικιακών και εμποροβιομηχανικών ανακυκλώσιμων υλικών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: