Αρχική Λεμέσιος Η Λεμεσός δεν είναι τουριστική πόλη

Η Λεμεσός δεν είναι τουριστική πόλη

“Μετά από πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατείνεται το τουριστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην τουριστική περιοχή της Λευκωσίας (εντός των τειχών πόλη) μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Το ΕΒΕ Λευκωσίας ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως προβεί στην έκδοση διατάγματος για την εφαρμογή του τουριστικού ωραρίου στην πρωτεύουσα ολόχρονα, λόγω του ότι πρόσφατη έρευνα μεταξύ των μεγαλύτερων διοργανωτών εκδρομών στη Λευκωσία διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι καθ’όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές τουριστών σε τακτική βάση.

Πιο συγκεκριμένα:• Οι εκδρομές γίνονται στο κέντρο της Λευκωσίας και ιδιαίτερα στην παλιά πόλη.

• Παρά την οικονομική κρίση παρατηρείται προσέλκυση τουριστών στη Λευκωσία όλες τις μέρες της εβδομάδας.

• Ο αριθμός των τουριστών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος-Μάρτιος) είναι σταθερός και αρκετά ψηλός. Την περίοδο αυτή παρατηρείται μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της παγκύπριας τουριστικής κίνησης και αυτής της Λευκωσίας, η οποία παρουσιάζει αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Ακόμα το ΕΒΕΛ υποστηρίζει ότι η εφαρμογή του τουριστικού ωραρίου ολόχρονα θα εξυπηρετεί και τους ντόπιους καταναλωτές, με αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς με θετικά αποτελέσματα στη μείωση της ανεργίας”.

ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.com.cy

———————————————————————————————————————————————————-

Η Λεμεσός δεν είναι τουριστική πόλη. Στην Λεμεσό δεν θέλουμε τουριστικό ωράριο. Η Ανεξαρτησίας δεν πρέπει να είναι πεζόδρομος. Οι πλατείες και οι λίγοι πεζόδρομοι πρέπει να ανοίξουν για τα αυτοκίνητα. Τα πεζοδρόμια πρέπει να γίνουν χώροι στάθμευσης. Η Λεμεσός δεν είναι τουριστική πόλη.

Ο ΛΕΜΕΣιος …