Αρχική Λεμέσιος Η πολιτεία, το κράτος, έχουν υποχρέωση να λύσουν το πρόβλημα με τις...

Η πολιτεία, το κράτος, έχουν υποχρέωση να λύσουν το πρόβλημα με τις πλημμύρες στη Λεμεσό, ιδιαίτερα μετά το κούρεμα

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών και τα προβλήματα που δημιούργησε για μια ακόμη φορά στην πόλη της Λεμεσού καθιστούν αναγκαία την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, του κράτους για να σχεδιάσει και να προχωρήσει στα αναγκαία έργα που θα δώσουν οριστικό τέλος στα προβλήματα πλημμύρων που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Και απευθύνουμε στην πολιτεία και το κράτος γιατί πέραν του ότι έχει θεσμική υποχρέωση να το κάνει, η υποχρέωση αυτή του κράτους προς την πόλη της Λεμεσού έχει αυξηθεί και έχει γίνει μεγαλύτερη μετά και το κούρεμα των καταθέσεων κι΄αυτό γιατί με το κούρεμα, κουρεύτηκε κι’ένα ποσό 40 εκατομμυρίων του ΣΑΛΑ με το οποίο θα γίνονταν αυτά τα έργα.

Το που εστιάζονται τα προβλήματα είναι γνωστό και θα λέγαμε ότι αυτά είναι σε τρία σημεία της πόλης. Κατ΄αρχάς έχουμε πρόβλημα στον παραλιακό και ιδιαίτερα στην περιοχή που βρίσκεται μπροστά στην επίχωση αλλά και στο τέρμα της Ανεξαρτησίας μιας και το νερό που κατεβαίνει από πάνω προς τα κάτω διοχετεύεται σε αυτό το σημείο.

Οι άλλες δυο περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα είναι οι περιοχές Εκάλης και Αγίου Γεωργίου Χαβούζας-Τσίρειο. Και στα δυο αυτά σημεία όπου πλημμυρίζουν δρόμοι και υποστατικά η ευθύνη είναι καθαρά ανθρώπινη μιας και έχουμε κτίσει μέσα στους ποταμούς οι οποίοι μετά από κάθε βροχόπτωση μας εκδικούνται.

Δεν γνωρίζω βεβαίως τι έργα θα πρέπει να γίνουν. Είναι για παράδειγμα προφανές ότι δεν μπορεί να κατεβαίνει τόσο νερό από την Ανεξαρτησίας και να μαζεύεται στον παραλιακό. Δεν υπάρχει αυτή η υποδομή. Γι΄αυτό μια λογική λύση είναι να κατακρατούνται τα νερά ίσως σε κάποιες δεξαμενές κάπου στην μέση της πόλης αν αυτό είναι εφικτό.

Βεβαίως λύσεις υπάρχουν και θα τις υποδείξουν οι ειδικοί. Οι αποφάσεις δεν υπάρχουν και είναι αυτές που πρέπει να πάρουν οι πολιτικοί!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…