Αρχική Λεμέσιος Μια ανακοίνωση δεν είναι αρκετή για να πάει μπροστά το ΤΕΠΑΚ ή...

Μια ανακοίνωση δεν είναι αρκετή για να πάει μπροστά το ΤΕΠΑΚ ή ακόμη και για να συνεχίσει να υπάρχει, να εφαρμοσθούν οι σχεδιασμοί

Πριν από ένα περίπου μήνα το ΕΒΕΛ και το σωματείο “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ” εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση τους την στήριξη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο καλώντας το κράτος να κάνει όσα πρέπει για την πρόοδο του.

Αυτό ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα γιατί επιτέλους κάποιοι στην πόλη έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι όχι απλά το κράτος δεν σχεδιάζει την πρόοδο και ανάπτυξη του πανεπιστημίου, αλλά και το ότι κινδυνεύει ακόμη και η ύπαρξη του.

Ωστόσο μια επιστολή δεν είναι αρκετή και δεν θα κάνει καμμιά διαφορά. Αυτό που χρειάζεται είναι βέβαια επαγρύπνηση για να αποφευχθούν τα χειρότερα και δράση, επαφές και πιέσεις από όλους εδώ στην πρωτεύουσα.

Δεν μπορεί το κράτος να αγνοεί τους σχεδιασμούς που έγιναν για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στον Β’ πόλο ανάπτυξης του, στην τεχνική, παλιό νοσοκομείο και αστυνομική διεύθυνση, δεν μπορεί απλά να λέει δεν έχουμε χρήματα.

Και δεν μπορεί να το λέει αυτό όταν μέσα σε ενάμισυ μήνα το κράτος κατάφερε να εξασφαλίσει μέχρι και 300 εκατομμύρια ευρώ στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας για την περαιτέρων ανάπτυξη των ήδη υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του.

Η συνέχιση της λειτουργίας, η ανάπτυξη των προσφερόμενων κλάδων σπουδών, η επέκταση του ΤΕΠΑΚ όπως αυτή έχει σχεδιασθεί, είναι θέματα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, για το κέντρο της Λεμεσού.

Κι΄αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι εδώ, απλοί πολίτες, οργανωμένα σύνολα, αιρετοί άρχοντες. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.   Πριν να είναι αργά. Και μην ακούτε δεν υπάρχουν λεφτά. Απόδειξη τα 300 εκατομμύρια.

Ξανα-Διαβάστε την ανακοίνωση της 19ης Δεκεμβρίου:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού και το σωματείο «Οι Φίλοι του ΤΕΠΑΚ», κατόπιν κοινής συνάντησης που είχαν με τις Διοικητικές και Πρυτανικές Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, απεφάσισαν να δηλώσουν τα εξής:

1. Να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο ΤΕΠΑΚ, ως θεσμό με πολυσχιδή συνεισφορά στα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα της Λεμεσού και της Κύπρου2. Να απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία για ολόπλευρη στήριξη αυτού του θεσμού και διευκόλυνση της πορείας ανέλιξης του και να δηλώσουν, ταυτόχρονα, την αποφασιστικότητα τους να αντιταχθούν σε κινήσεις που, με το ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν ως αποτέλεσμα να αποστερήσουν από το ΤΕΠΑΚ σχολές που δικαιωματικά του ανήκουν.3. Να καλέσουν τις Διοικητικές και Πρυτανικές αρχές του ΤΕΠΑΚ να πράξουν αυτό που πρέπει προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα του Πανεπιστημίου, η οποία έχει επηρεαστεί αρνητικά από συνεχείς δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε στελέχη του. Τέτοιες δημόσιες αντιπαραθέσεις είναι όχι μόνο αδόκιμες αλλά και επιζήμιες καθώς προσφέρουν τροφή σε όσους ενδεχομένως επιβουλεύονται και αυτήν ακόμη την ύπαρξη του ΤΕΠΑΚ ως ανεξάρτητη οντότητα.

Παράλληλα, ΕΒΕΛ και «Φίλοι του ΤΕΠΑΚ» θεωρούν αυτονόητο ότι η υπό εξέλιξη διαδικασία διερεύνησης των όποιων ατασθαλιών, θα συνεχιστεί, με γρήγορους ρυθμούς, μέχρι τέλους, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης εξυγίανση και να μπορέσει το Πανεπιστήμιο, απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος, να συνεχίσει απερίσπαστο την πορεία του, για το καλό του τόπου μας.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…

image