Αρχική Τεχνολογία Η Blippar επιχειρεί τη μεταφορά του Augmented Reality στον φυσικό κόσμο

Η Blippar επιχειρεί τη μεταφορά του Augmented Reality στον φυσικό κόσμο

Το Augmented Reality startup της Blippar κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο σκοπός που ζητούσε χρηματοδότηση η Blippar ήταν για να αναπτύξει την “οπτική ανακάλυψη του μέλλοντος”, όπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία, στοιχείο που δείχνει ότι θα ασχοληθεί με την ένωση του κόσμου του Augmented Reality με το φυσικό περιβάλλον. Ήδη η Blippar έχει αντλήσει άλλα 45 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάρτιο.

Η Blippar ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2011 και σύντομα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, με την εφαρμογή που έχει ετοιμάσει για τα smartphones. Με το app της Blippar, οι χρήστες μπορούν να περάσουν το κινητό με την κάμερα ενεργοποιημένη πάνω από ένα αντικείμενο και αυτόματα να εμφανιστεί στην οθόνη ένας επιπρόσθετος πλούτος πληροφοριών για αυτό.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Blippar αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες αγορές, ενώ ήδη επενδύει τόσο στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, όσο και σε εκείνο του machine learning. Η Blippar δημιουργεί επίσης, τα Blippar Labs, στα οποία γίνεται δουλειά έρευνας και ανάπτυξης, πέρα από το πεδίο του Augmented και Virtual Reality. Εφαρμογές της Blippar εκτιμάται ότι θα βρουν τη θέση τους και στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Venture Beat….