Αρχική Λεμέσιος Κάντε ότι χρειάζεται για να κρατήσει

Κάντε ότι χρειάζεται για να κρατήσει

Το περασμένο Σάββατο μπήκε κι΄ο θεμέλιος λίθος για την νεα αίθουσα επιβατών στο λιμάνι της πόλης μας. Αυτό δεν μπορεί παρά να καταγραφεί σαν θετικό και μάλιστα σημειώνουμε ότι επιτέλους βλέπουμε τουλάχιστον στα χαρτιά, ένα κτήριο, ενδιαφέρον και αρχιτεκτονικά.

Στην ουσία ωστόσο έχουμε επιφυλάξεις. Κατά πόσο αξίζει τα λεφτά της, κατά πόσο θα είναι βιώσιμη και κατά πόσο χρειάζεται. Δεν θα γκρινιάσουμε όμως, επειδή θα μας κάνουν ένα τέτοιο έργο. Θα πούμε μπράβο, ευχαριστώ, στην ΑΛΚ, και θα ευχηθούμε να καταφέρουν οι αρμόδιοι να είναι η νεα αίθουσα έργο βιώσιμο.

Πέραν όμως τούτου. Το πιο σημαντικό από το θεμέλιο λίθο της αίθουσας, είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, είναι πολλά τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τα οποία κάθε εβδομάδα επισκέπτονται το λιμάνι της πόλης μας. Ως αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν την Λεμεσό μας, ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία κλπ.

Γι΄αυτό και όλοι οι αρμόδιοι, όλοι, από τους δημάρχους, ΚΟΤ, δημοτικούς συμβούλους, αχθοφόρους και σκουπιδιάριες, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, οι ταξιτζήδες, οι περιπτεριούχοι, οι καφεστιάτορες, οι λεωφοριατζίες, οι πεζοί, οι στρατιωτικοί, οι επιτροπές των επιμελητηρίων, οι καταστηματάρχες, οι αστυνόμοι και οι τροχονόμοι…

Κάντε όλοι σας ότι χρειάζεται για να κρατήσει. Για να κρατήσει η έλευση αυτών των κρουαζιεροπλοίων, να αυξηθεί και να πολλαπλασιαστεί. Αν συμβεί αυτό, θα έχει χρήση και η νεα αίθουσα επιβατών…

Ο ΛΕΜΕΣ ιος   …