Αρχική Φούρπος Κάποιοι, πολλοί πρέπει να απολογηθούν

Κάποιοι, πολλοί πρέπει να απολογηθούν

Του Φάνη Μακρίδη από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Η είδηση της χθεσινής ημέρας προήλθε από τον Πάνο Λάρκου (protathlima.com). Ο συνάδελφος ανέβασε στην ιστοσελίδα που δουλεύει ένα video από την προχθεσινή γενική συνέλευση της Νέας Σαλαμίνας, το οποίο βάζει φωτιά σε όλο το δικαστικό σύστημα του ποδοσφαίρου μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Γεναγρίτης, στο σχετικό οπτικό υλικό παρουσιάζεται να λέει κουβέντες, που αφήνουν εκτεθειμένα μέλη της διοίκησής του, μέλη της δικαστικής Επιτροπής και μέλη του δικαστικού νομικού οργάνου της ΚΟΠ, δηλαδή του Εφετείου.

Βάσει των όσων ανάφερε ο κ. Γεναγρίτης (η αλήθεια είναι πως έχει πολύ καλό όνομα στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν προκαλεί ένταση με τις τοποθετήσεις του και θέλει να προσφέρει στον σύλλογό του) ενώπιον των μελών των ερυθρολεύκων, έγινε οργιώδες παρασκήνιο από τον σύλλογό του για το θέμα του Ρούι Μιγκέλ!

Ανέφερε ότι για να κερδηθεί η νομική μάχη κόντρα στην ΑΕΛ, άνθρωποι του συλλόγου του κατέφυγαν σε αθέμιτα μέσα. Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε, επηρέασαν στελέχη της δικαστικής Επιτροπής και του Εφετείου της ΚΟΠ!

Παραθέτουμε δυο ενδεικτικά αποσπάσματα της ομιλίας του:«Το 3-3 (σημ. αποτέλεσμα ψηφοφορίας δικαστικής Επιτροπής) ήταν το αποτέλεσμα του παρασκηνίου που κάναμε πάνω σε όλα τα μέλη της δικαστικής Επιτροπής και των εμπλεκόμενων συμφερόντων τα οποία χρησιμοποιήσαμε σαν διοίκηση… Αν δεν γινόταν αυτό, το αποτέλεσμα ίσως να ήταν και χειρότερο.»

«Προσφύγαμε στο Εφετείο. Και πάλι βάλαμε μεγάλη πίεση στα μέλη του Εφετείου με κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με χρησιμοποίηση εμπλεκόμενων συμφερόντων και με διάφορους άλλους τρόπους και το αποτέλεσμα ήταν ότι δέχθηκαν το μέρος της ένστασης ότι η σύνθεση της δικαστικής Επιτροπής ήταν λανθασμένη, κάτι το οποίο οφείλεται και στους πολύ καλούς δικηγόρους που είχαμε. Αλλά επί της ουσίας δεν κερδίσαμε, και ανεπίσημα πληροφορηθήκαμε ότι η υπόθεση χάνεται».

Η ΚΟΠ πρέπει να κάνει έρευνα για τα όσα είπε ο κ. Γεναγρίτης. Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις, η αξιοπιστία των νομικών σωμάτων της Ομοσπονδίας πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Υ.Γ. 1) Μου κάνει εντύπωση που η αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά ενός συναδέλφου πέρασε απαρατήρητη από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. Η ΑΕΛ δικαιούται να νιώθει θιγμένη απ’ όλα αυτά.

——————————————————————————————————————————————–

Μετά από την πιο πάνω ομολογία του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας, θέλουμε κατ΄αρχάς να πούμε ότι πολλοί, και το πολλοί το γράφουμε με δυο λάμδα για να γεμώσουν τα σιείλη μας για να του δώσουμε την σημασία που πρέπει, πολλοί λοιπόν δημοσιογράφοι θα πρέπει να απολογηθούν.

Κατά δεύτερο, από την πρώτη στιγμή η ιστοσελίδα μας ήταν ξεκάθαρη στο θέμα παραθέτωντας τους κανονισμούς και τα άρθρα της προκήρυξης και του πειθαρχικού κανονισμού. Κάποιοι φίλοι μας παρεξήγησαν, μας ειρωνεύτηκαν, μας είπαν πράματα που μας πείραξαν. Δεν θέλουμε συγνώμη, απλά να κάνουν την αυτοκριτική τους.

ο φούρπΟς …