Αρχική Λεμέσιος Οι Θεσσαλονικείς, τώρα το ζητούν…

Οι Θεσσαλονικείς, τώρα το ζητούν…

Από Ελληνική ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με θέματα της Βορείου Ελλάδος:

“Ακόμα πιο κοντά στους πεζούς έρχεται η Θεσσαλονίκη, η οποία στο επίπεδο της βιώσιμης κινητικότητας αλλάζει πρόσωπο με συνεχείς πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις οδών και πεζοδρομίων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ στην αρχή, σε κάθε ανακοίνωση πεζοδρόμησης από την δημοτική αρχή, υπήρχαν αντιδράσεις, πλέον οι ίδιοι οι πολίτες ζητούν τις πεζοδρομήσεις.

«Τώρα έχουμε το αντίθετο φαινόμενο με καταιγισμό αιτημάτων από τους πολίτες να γίνουν πεζοδρομήσεις στην περιοχή τους» τόνισε στη Voria.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.”

———————————————————————————————————————————————-

Κάποτε, πολύ πρόσφατα, αλλά και τότε όταν πρωτοείδαμε τα σχέδια που είχαν ετοιμαστεί για την ανάπλαση του κέντρου, είχαμε πει σε ανθρώπους. “Κάποιοι, πολύ σύντομα θα ζητούν να γίνει η Ανεξαρτησίας, πεζόδρομος”.

Δεν είναι απλά θέμα δικαίωσης αυτού που είπαμε τότε, αυτό που ακούμε σήμερα και καθημερινά από αρκετούς καταστηματάρχες, οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγο καιρό, δεν ήθελαν να ακούσουν για κάτι τέτοιο.

Και τώρα μάλιστα φτάνουν και στο σημείο να λένε,θέλουμε, αλλά δεν θέλει ο δήμαρχος“.

Θα το ξαναπούμε αγαπητέ Ανδρέα Χρίστου. Θέλησες ίσως να μοιράσεις το καρπούζι στην μέση, θέλησες ίσως να μην κακοφανίσεις φίλους. Δυστυχώς όμως σήμερα αυτοί τα ρίχνουν σε εσένα και μάλιστα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Αγαπητέ μας δήμαρχε. Όπως και να έχει, το όνομα σου θα μείνει στην ιστορία της Λεμεσού μας, γιατί πραγματικά άλλαξες την πόλη. Γιατί η Λεμεσός μας για πρώτη φορά έχει πλατείες και πεζοδρόμους, όπως η κάθε σύγχρονη πόλη στον κόσμο.

Αυτό όμως που λέμε είναι ότι μπορούσες, μπορούσατε και για πολύ καλύτερα.

Γιατί η δουλειά της ανάπλασης έγινε λίγο μεσοδότζιη. Γιατί δεν νοείται η ανάπλαση ολάκερου του κέντρου μιας πόλης, να μην περιλαμβάνει και την πεζοδρόμηση του πιο εμπορικού της δρόμου. Η οδός Ανεξαρτησίας είναι το μεγάλο θύμα της ανάπλασης.

Και είναι αυτό πραγματικά άδικο και κρίμα. Για τους ανθρώπους, τον δρόμο και την πόλη.

Βεβαίως μαθαίνουμε και ακούμε επίσης, ότι ακόμη και σήμερα, κάποιοι εξακολουθούν να είναι αυτοκινητολάτρες. Και ζητούν από τον δήμο, όχι την πεζοδρόμηση, αλλά την μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας και την χρησιμοποίηση της μιας λωρίδας σαν χώρου στάθμευσης.

Όπως βλέπετε κάποιοι σκέφτονται ακόμη με την όπισθεν, κάποιοι το έχουν αντιληφθεί και ζητάνε το αυτονόητο, το φυσιολογικό και ο δήμος, μετά από δυο προσπάθειες πλακόστρωσης, δεν έχει πλέον ούτε το χρήμα αλλα δεν θα έχει ούτε και την διάθεση.

Θα έπρεπε όμως να το κάνει. Σήμερα. Γιατί αυτό μια μέρα θα γίνει. Είναι αναπόφευκτο!

Το πιο πάνω κειμενάκι, αυτό από την Ελληνική συμπρωτεύουσα, λέει κάτι. Έτσι δεν είναι; Κι΄αν ακόμη θέλετε να διαβάσετε και ένα ακόμη πιο φρέσκο κειμενάκι από την Κυπριακή πρωτεύουσα, πατήστε εδώ.

ο ΛΕΜΕΣ ιος   …