Αρχική Τελευταία Νέα Καιρός: Τριαντάρι με σκόνη και μεμονωμένες βροχές

Καιρός: Τριαντάρι με σκόνη και μεμονωμένες βροχές

Αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές την Δευτέρα (22/5) με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, ενώ το βράδυ αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. 

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σήμερα, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και πιθανό μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 και αρχικά παροδικά μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 και τοπικά στο ανατολικό μισό ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές,κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι 4 και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και στο βόρειο μισό του νησιού. Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και μικρή άνοδο την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.