Αρχική Οικονομολόγος Καλώς όρισες κύριε Ντάισελμλπουμ, είμαστε ακόμη εδώ, ζωντανοί, ακμαίοι και αποφασισμένοι, γι’αυτό...

Καλώς όρισες κύριε Ντάισελμλπουμ, είμαστε ακόμη εδώ, ζωντανοί, ακμαίοι και αποφασισμένοι, γι’αυτό κι΄αποτύχατε

Ο στόχος των αποφάσεων του Eurogroup του οποίου ηγείσαι αξιότιμε κύριε Ντάισελμπλουμ ήταν από την μια να διώξετε τάχατες τους Ρώσους από την Κύπρο και από την άλλη να εξαθλιώσετε έναν ολόκληρο λαό έτσι που να υπακούει στην συνέχεια εύκολα και χωρίς δισταγμό στις επιθυμίες και τα θέλω σας.

Θα μου πει κάποιος όσα λες είναι πολιτική κι’ εσύ είσαι οικονομολόγος γι΄αυτό και δεν σου πάει να μιλάς πολιτικά. Κι΄όμως, δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά είναι πολιτική που καθορίζει την οικονομία και είναι βέβαια ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής επιστήμης όπως αυτή υπάρχει στην πράξη και την θεωρία.

Αυτό που ουδέποτε υπήρξε στο παρελθόν στην οικονομική επιστήμη ήταν αυτό που βίαια και με απειλές ο κύριος Ντάισελμπλουμ και οι μαστόροι του επέβαλαν στην Κύπρο, αυτό που στα Αγγλικά ονόμασαν Bail In κι΄αυτό που σε εμάς έμεινε γνωστό σαν κούρεμα καταθέσεων ή πιο εξευγενισμένα, απομείωση καταθέσεων.

Έχεις λοιπόν αποτύχει με την απόφαση αυτή που μας επέβαλες και έχεις αποτύχει παταγωδώς. Πρώτιστα γιατί δεν κατάφερες εσύ και οι μαστόροι σου να διώξετε τους Ρώσους, μάλλον η απόφαση σας αυτή τους έβαλε πιο πολλά μέσα στο παιγνίδι και τους έδωσε στην ουσία και στην κυριολεξία τις δυο μεγάλες τράπεζες.

Έχεις όμως αποτύχει παταγωδώς και οικονομικά μιας και όλοι οι δείκτες της Κυπριακής οικονομίας παρουσιάζουν ψηλότερες επιδόσεις από αυτές που εσύ και οι φίλες σου κ.κ.Λαγκάρντ και Βελκουλέσκου είχατε προβλέψει. Κι΄αυτό όμως και πάλι χάρην των Ρώσων, λόγω επενδύσεων και τουρισμού.

Έχεις ωστόσο καταφέρει κάτι, δυστυχώς, οι αποφάσεις του Eurogroup έχουν εξαθλιώσει πολλούς Κυπρίους, έχουν δημιουργήσει δεκάδες ανέργους, έχουν αναγκάσει χιλιάδες νέους να μεταναστεύσουν, πολλά παιδιά δεν έχουν να φάνε, δεν μπορούν να σπουδάσουν, ηλικιωμένοι ζουν με συντάξεις πείνας.

Αν όλα αυτά τα θεωρείς επιτεύγματα και ότι είναι μέτρα προς την ανασυγκρότηση της Κυπριακής οικονομίας, για όλα αυτά και εσύ και οι μαστόροι σου μπορείτε να νοιώθετε περήφανοι. Γιατί τα επιτεύγματα σας είναι μεγάλα και πολυδιάστατα. Τώρα όσον αφορά την συνείδηση σας δεν μπορώ να ξέρω πως αυτή θα αντιδράσει.

Καλώς όρισες λοιπόν κύριε Ντάισελμπλουμ στην μικρή μας πατρίδα. Είμαστε βλέπεις φιλόξενος λαός ακόμη και για τους χειρότερους μας εχθρούς. Ακόμη και για τους μεγαλύτερους μας κατακτητές. Και είχαμε πολλούς τέτοιους πριν από εσάς. Όμως είμαστε ακόμη εδώ. Ζωντανοί, ακμαίοι και αποφασισμένοι.

image

«Ζωολογικός κήπος» για ανθρώπους στο Βέλγιο το 1958. Μέσα στον φράχτη βλέπετε κοριτσάκι από την Αφρική. Αυτοί είναι οι πρόγονοι των σημερινών αφεντικών της Ευρωπαικής Ένωσης. Πως θα μπορούσαν λοιπόν οι απόγονοι τους να είναι τόσο διαφορετικοί;

 

 

economoΛΟΓΟΣ…