Αρχική ΤΕΠΑΚ “Κλασικό” μήνυμα από το νέο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ – Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό,...

“Κλασικό” μήνυμα από το νέο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ – Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό, δεν βγαίνει κάποια είδηση

Μήνυμα από το νέο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ – Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,Αγαπητές/οί φοιτήτριες και φοιτητές,

Με την έναρξη της νέας χρονιάς και εκ μέρους των νέων Πρυτανικών Αρχών απευθύνω σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θερμές ευχές για υγεία, ευτυχία, πρόοδο και δημιουργικότητα.

Ο νέος χρόνος σηματοδοτεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το Πανεπιστήμιό μας, με νέες Πρυτανικές αρχές και νέο πρόγραμμα δράσης. Αφήνοντας πίσω τις αρνητικές συγκυρίες και όποιες αδυναμίες, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκινά για ένα φωτεινό ταξίδι ανοδικής πορείας με προσήλωση στο όραμά του.

Η νέα Πρυτανεία αναλαμβάνει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία για τον Οργανισμό μας, και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία και η δυναμική του.

Θα οραματιστούμε μαζί και θα δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης. Αδιαπραγμάτευτοι μας στόχοι θα καταστούν η προάσπιση των ακαδημαϊκών αρχών, η διασφάλιση του υψηλού επιπέδου σπουδών, η συνέχιση και ενίσχυση της ερευνητικής παραγωγής και εξωτερικής χρηματοδότησης και η χρηστή διοίκηση.

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην ανασυγκρότηση δομών και διαδικασιών με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Επιπλέον θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από την τροποποίηση του Νόμου αναφορικά με την προσφορά προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα αλλά και το Πλαίσιο Δημιουργίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Δημιουργίας Καινοτομίας.

Στο Πλαίσιο Αύξησης Ιδίων Πόρων, θα υποβληθούν αναπτυξιακές προτάσεις με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής αυτοδυναμίας του Πανεπιστημίου.

Πρωταρχική και αταλάντευτη επιδίωξη των νέων αρχών είναι να καθιερωθεί το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένα αξιόλογο και δυναμικό πανεπιστήμιο, που θα διακρίνεται για την αριστεία, την τόλμη, την καινοτομία, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Η κατανόηση εκ μέρους μας και η εδραίωση της ξεχωριστής αυτής ταυτότητας και διακριτής φυσιογνωμίας είναι προϋπόθεση για το καινούργιο μας ξεκίνημα.

Θεωρούμε ότι μοναδικός μας προσανατολισμός είναι η επιτυχία, στην οποία μπορούμε να φτάσουμε με συνεργατική διάθεση, συστηματική δουλειά και ορθολογικές λύσεις στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου. Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους να σταθείτε δίπλα μας με προτάσεις αλλά και κριτική ώστε μαζί να συνδιαμορφώσουμε την προοπτική ανάπτυξης και αναβάθμισής του Πανεπιστημίου μας.

Ας ευχηθούμε το 2016 να είναι η χρονιά που θα αναδείξει ότι καλύτερο διαθέτει ο καθένας μας -ακαδημαϊκοί, διοικητικοί και φοιτητές- σε ένα κοινό αγώνα με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του Πανεπιστημίου.

Σας εύχομαι και πάλι να έχετε μια παραγωγική και επιτυχημένη χρονιά. με εκπλήρωση των επιμέρους στόχων σας και ικανοποίηση των προσδοκιών σας.

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή, να πορευτούμε δυναμικά και να χαράξουμε ξεκάθαρα την πορεία μας. Εφόσον μπορούμε να το ονειρευτούμε, μπορούμε και να το πραγματοποιήσουμε. «Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά μόνο με ένα βήμα».

Με εκτίμηση

Ανδρέας Αναγιωτός

 …