Αρχική Τεχνολογία Κορυφαίοι επιστήμονες που εργάζονται στο Αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπουν το μέλλον για το...

Κορυφαίοι επιστήμονες που εργάζονται στο Αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπουν το μέλλον για το έτος 2045, “οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούν

Συχνά, το να προβλέπει κανείς το μέλλον αποτελεί ουτοπία, όμως όταν η πρόβλεψη αυτή γίνεται από κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, που εργάζονται για το Αμερικανικό Πεντάγωνο, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Το 2045, λέγεται ότι το πιο πιθανό είναι η ρομποτική να αλλάξει την μορφή της βιομηχανίας. Τα drone να γίνουν μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, στην οποία θα κυριαρχούν και τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες της επιτροπής συμβούλων DARPA έχουν ακόμα μεγαλύτερες ιδέες.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο, Dr. Justin Sanchez, που συμμετέχει στο DARPA, στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούν αντικείμενα μόνο με την δύναμη του μυαλού τους.

«Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν μπορούσατε να ελέγχετε το περιβάλλον γύρω σας. Να μπορείς να μετακινείς έπιπλα στο σπίτι σου μόνο με σήματα του μυαλού σου ή να μπορείς να επικοινωνείς με τους φίλους και την οικογένειά σου, με τηλεπάθεια”, σημειώνει ο Sanchez.

Επιπρόσθετα, ο αεροναυπηγός και πρώην αστροναύτης, Pam Melroy προβλέπει ότι στο μέλλον, τα αντικείμενα θα κατασκευάζονται ιδιαίτερα ισχυρά αλλά ταυτόχρονα θα είναι ανάλαφρα.

«Σκεφτείτε έναν ουρανοξύστη κατασκευασμένο από σκληρά υλικά σαν το ατσάλι, αλλά ελαφριά σαν το αφρολέξ. Πιστεύω ότι το 2045, θα έχει αλλάξει η σχέση μας με τις μηχανές».

Ο Μelroy, καταλήγει «Θα έρθει ο καιρός που απλά θα χρειάζεται να μιλάς στα πράγματα ή να κάνεις την δουλειά σου πατώντας ένα κουμπί. Τρανό παράδειγμα, είναι η προσγείωση αεροπλάνου, η οποία θα γίνεται μέσω μιας φωνητικής εντολής.

ΠΗΓΗ: Νewmoney…