Αρχική Οικονομολόγος Λέτε να το πανηγυρίσουμε βουτώντας στο συντριβάνι του Άη Νικόλα ή να...

Λέτε να το πανηγυρίσουμε βουτώντας στο συντριβάνι του Άη Νικόλα ή να βουτήξουμε στον γκρεμό του Ζαλόγγου;

Όλα τα κόμματα χαιρέτησαν την τάχατες αναβάθμιση της Κύπρου από τους Standard & Poors με το κάθε κόμμα να μεταλάσσεται ανάλογα με την δική του πολιτική.

Μετά λοιπόν την αναβάθμιση μας από τον Αμερικανικό οίκο αξιολόγησης πάνω στην χαρά μου σκέφτηκα να το γιορτάσω με μια βουτιά στο συντριβάνι του Άη Νικόλα.

Την ίδια όμως ώρα σκέφτηκα ότι δεν βαστώ μια, ότι είμαι άνεργος, ότι ο γιός μου πήγε στην Κίνα να βρεί δουλειά, ότι η κόρη μου πήγε στην Αγγλία για να δουλέψει στα Starbucks.

Και τότε κατάλαβα ότι η Standards & Poors όπως και η Τρόικα αλλά και η παρέα του κύριου Σόιμπλε βλέπουν απλά τους αριθμούς. Κι΄από όσα λένε οι αριθμοί δείχνουν τάχατες καλύτεροι.

Όμως εμείς οι ανθρώποι τα πάμε όλο και χειρότερα. Εμείς οι Κυπραίοι  γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί, τρώμε στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε λίγο θα μένουμε σε κοινωνικά πανδοχεία.

Οι αριθμοί πάνε καλά, τι καλά δεν κατάλαβα δηλαδή, αλλά οι ανθρώποι πάνε όλο και πιο κακά. Φτώχια, δυστυχία, μιζέρια, ανεργία, μετανάστευση. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια αγαπητή S&P.

Και όταν αντίκρυσα την αλήθεια τότε αντί για βουτιά και πανηγυρισμούς στο συντριβάνι του Άη Νικόλα σκέφτηκα ότι καλύτερα θα ήταν να βουτήξω στον γκρεμό του Ζαλόγγου.

economoΛΟΓΟΣ  …