Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Από ιατρικό λάθος θα έχανε το χέρι του

Λεμεσός: Από ιατρικό λάθος θα έχανε το χέρι του

Παρολίγο να χάσει το χέρι του οροθετικός ασθενής, ο οποίος αρχικά είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού με συμπτώματα μόλυνσης που αντιμετωπίστηκε με φαρμακευτική αγωγή.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  παραπέμφθηκε στην Γρηγόρειο Κλινική στο Νοσοκομείο Λάρνακας και εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση αφού έκριναν ότι η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή.
Ο 35χρονος, νοσηλευόταν στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού και παρακολουθείτο από τους ορθοπεδικούς γιατρούς του νοσηλευτηρίου. Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι θα έπρεπε το πρόβλημα του να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, ωστόσο την επομένη, οι γιατροί της Λεμεσού παρατήρησαν ότι παρουσίαζε κάποια κίνηση στα δάκτυλα του και ως εκ τούτου έκριναν ότι θα έπρεπε πρώτα το πρόβλημα του να αντιμετωπιστεί με την χορήγηση φαρμάκων.
Το νοσηλευτήριο ενημέρωσε σχετικά τη Γρηγόρειο Κλινική στη Λάρνακα (κλινική για τους ασθενείς με AIDS) και στάλθηκε αίμα για αναλύσεις και επιβεβαίωση της δήλωσης του ασθενούς ότι είναι φορέας του HIV/AIDS.
Όταν αφίχθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, οι γιατροί εκεί  έκριναν ότι έπρεπε επειγόντως νε γίνει χειρουργική επέμβαση, την οποία και διενήργησαν, αφού όπως  θεώρησαν την κατάσταση του ιδιαίτερα κρίσιμη.
Ο διαφορετικός αυτός τρόπος αντιμετώπισης του ίδιου ασθενούς από τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων οδήγησε σε μεταξύ τους εντάσεις, καθώς οι γιατροί από τη Λάρνακα έκαναν αναφορά του περιστατικού στη Διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συνάδελφοι τους ενήργησαν «συντηρητικά» επειδή επρόκειτο για άτομο με AIDS και δεν έδωσαν σημασία στο πρόβλημά του. 
Αρμόδια πηγή από το νοσοκομείο της Λεμεσού απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι το νοσηλευτήριο δεν αρνήθηκε ποτέ να περιθάλψει οροθετικό άτομο.
Το θέμα, ωστόσο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί και στο υπουργείο Υγείας, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οροθετικά άτομα τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από ορισμένους λειτουργούς του Δημοσίου.
ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος