Αρχική Από το Παρελθόν Mav Achaios: Το “Ναυάγιο Τριών Αστέρων” του Ακρωτηρίου

Mav Achaios: Το “Ναυάγιο Τριών Αστέρων” του Ακρωτηρίου

Το ναυάγιο του πλοίου Mav Achaios βρίσκεται καθηλωμένο στον κόλπο Ακρωτηρίου για πάνω από 45 χρόνια. Κατασκεύασμα του 1932 το οποίο ανήκε στον εμπορικό στόλο της Akarnania Μaritime Co πραγματοποιούσε τη διαδρομή του από τη Γιουγκοσλαβία προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας φορτωμένο ξύλα κατά τη χρονολογία 1972.

Σύμφωνα με της πληροφορίες, έντονα καιρικά φαινόμενα και δυνατή καταιγίδα προκάλεσαν βλάβη στο καράβι με αποτέλεσμα αυτό να γίνει παρανάλωμα του πυρός και να προσαρτήσει στις ακτές Ακρωτηρίου όπου και βυθίστηκε. Παρά το τραγικό γεγονός, κανείς δεν τραυματίστηκε από το πλήρωμα του πλοίου και όλοι διασώθηκαν.

Λόγο του μικρού βάθους 7 περίπου μέτρων, τμήμα του πλοίου εξέχει στην επιφάνεια προκαλώντας δέος στους επισκέπτες θυμίζοντας πως η θάλασσα δεν συγχωρεί τίποτα και κανένα. Του δόθηκε η παρωνυμία “Το ναυάγιο των τριών Αστέρων”.

Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους δύτες που θέλουν να δουν από πολύ κοντά  τη μαγεία που χαρίζει στην περιοχή το ναυάγιο. Η διαδρομή προς την παραλία που βρίσκεται είναι αρκετά δύσβατη και απαιτεί προσοχή σε όσους ενδιαφέρονται να την επισκεφτούν.