Αρχική Πρόταση Λεμεσός: Ο έρωτας δεν περνάει μόνο από το στομάχι αλλά και από...

Λεμεσός: Ο έρωτας δεν περνάει μόνο από το στομάχι αλλά και από τη γέφυρα του παραλιακού

Ένα έθιμο που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Από την Κεντρική Ευρώπη μέχρι και τη Νότιο Κορέα, οι κλειδαριές των ερωτευμένων κοσμούν τις γέφυρες μεγάλων αλλά και μικρών πόλεων ως ένδειξη σφράγισης της αγάπης τους. Το φαινόμενο κάνει την εμφάνιση του και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην πεζογέφυρα της CYTA στο παραλιακό της Λεμεσού.

Πεζογέφυρα CYTA

Συνήθως οι κλειδαριές έχουν τα ονόματα των ερωτευμένων αναγεγραμμένα σε αυτές και το κλειδί ρίχνεται μακριά, σε συμβολισμό μιας αγάπης που δε θα χαθεί. Το συνήθειο φαίνεται να ξεκίνησε στη Σερβία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με τον ατυχή τερματισμό μιας σχέσης, που οδήγησε μια γυναίκα στο θάνατο. Τα κορίτσια της πόλης εκείνης άρχισαν να κρεμάνε κλειδαριές στη γέφυρα, για να προστατέψουν τις σχέσεις τους.

Love locks

Η ομορφιά της πόλης από τη μια άκρη του παραλιακού μέχρι την άλλη δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ρομαντικό σκηνικό τόσο κατά την ανατολή όσο και τη δύση του ηλίου. Τα φώτα της πόλης το βράδυ χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα και οι ερωτευμένοι σίγουρα έχουν επιλέξει την ιδανική τοποθεσία στη Λεμεσό για τα σύμβολα της αγάπης τους.

Love locks