Αρχική Τελευταία Νέα Ένοχη η Έφη Ηροδότου αποφάσισε το δικαστήριο – Στις 10 Ιουλίου η...

Ένοχη η Έφη Ηροδότου αποφάσισε το δικαστήριο – Στις 10 Ιουλίου η ανακοίνωση της ποινής

Την καταδίκη της Έφης Ηροδότου αποφάσισε το δικαστήριο. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου και αφού προηγήθηκε η αθώωση και η φυγή της Έφης Ηροδότου στο εξωτερικό, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για το αδίκημα της 

απερίσκεπτης και αλόγιστης οδήγησης και ότι πέρασε με κόκκινο και απομένει η ανακοίνωση της ποινής στις 10 Ιουλίου.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη ενώ η κατηγορούμενη δείχνει αρκετά ήρεμη και ακούει υπομονετικά την ώρα που οι δικαστές διαβάζουν το σκεπτικό της απόφασης. Μέχρι στιγμής έχουν χαρακτηρίσει αναξιόπιστη τη μαρτυρία τόσο της συνοδηγού, λέγοντας ότι είχε επιλεκτική μνήμη, όσο και του δεύτερου μάρτυρα υπεράσπισης.  Επιπλέον για την ανωμοτί κατάθεση της Έφης Ηροδότου, το δικαστήριο ενημέρωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή την μαρτυρία.

Κατά την τελευταία δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου στην τελική του αγόρευση υποστήριξε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι η κατηγορούμενη πέρασε με κόκκινο, γεγονός που ακυρώνει και την πρώτη κατηγορία περί πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη. 


Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι η ενοχή της κατηγορουμένης έχει αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.  Σε σχέση με την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, η κατηγορούσα Αρχή είπε πως η μαρτυρία της αυτόπτου μάρτυρος, σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του λειτουργού Δημοσίων Έργων, Φίλιππου Μούζουρα και του εκπροσώπου του Δήμου Λεμεσού, Θεόδωρου Θεοδώρου, «δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο δικαστήριο στο να καταλήξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι η κατηγορούμενη μπήκε στη διασταύρωση με κόκκινο φως, προκαλώντας το υπό αναφορά θανατηφόρο δυστύχημα».

 

Πηγή: OffSite