Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Τα θύματα δεν έχουν ιδέα για τα αίτια των επιθέσεων

Λεμεσός: Τα θύματα δεν έχουν ιδέα για τα αίτια των επιθέσεων

Δραματικό το βράδυ που πέρασε για τα 3 θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στη Λεμεσό. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα νωρίτερα σήμερα, σε τρεις διαφορετικές περιοχές σημειώθηκαν 3 εκρήξεις βομβών σε 3 ώρες που είχαν ως στόχο αυτοκίνητα, αλλά και γραφεία εταιριών και ενός δικηγορικού γραφείου.

Στην μία και τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ρήφθηκε σε πεζοδρόμιο χώρου πρασίνου στην οδό Μελίνας Μερκούρη στα Πολεμίδια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα που ανήκουν σε τέσσερις διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Η Αστυνομία εκτιμά ότι το άτομο που έριξε την εκρηκτική ύλη δεν είχε συγκεκριμένο στόχο, αφού τα αυτοκίνητα που πλήγηκαν από τα θραύσματα που εκτοξεύτηκαν βρισκόταν διάσπαρτα και σε απόσταση από το σημείο που έσκασε η χειροβομβίδα.

Μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 2.25 το πρωί, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, στο ισόγειο τριώροφου κτιρίου στην οδό Αισώπου στον Άγιο Νικόλαο. Από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας με γόμωση υψηλής ισχύος προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζονται γραφεία εταιριών και ένα δικηγορικό γραφείο, ιδιοκτησίας 63χρονου.

Ο ιδιοκτήτης σε κατάθεσή του στην Αστυνομία ανέφερε πως δεν έχει ιδέα για το ποιοι μπορεί αν ευθύνονται καθώς και για τα αίτια που πυροδότησαν την κακόβουλη ενέργεια. Δήλωσε πως πιθανόν οι βομβιστές να μην στρεφόταν εναντίον του, αλλά εναντίον κάποιων εκ των εταιριών που νοικιάζουν γραφεία στο κτίριο του.

Τέλος στις 4.30 το πρωί από πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν τοποθετημένος σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Επισκοπή, το όχημα που είναι εγγεγραμμένο σε 63χρονο ελληνοκύπριο, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη πως το αυτοκίνητο οδηγεί ο 21χρονος γιος του ιδιοκτήτη.

Ο οδηγός του σε κατάθεσή του στην Αστυνομία δηλώνει πως αγνοεί τα «κίνητρα» αυτών που στράφηκαν κατά της οικογενειακής του περιουσίας.