Αρχική ΤΕΠΑΚ Στο ΤΠΚ και το ΑΠΘ ανατέθηκε η διοργάνωση του 10ου Παγκόσμιου Συνέδριου...

Στο ΤΠΚ και το ΑΠΘ ανατέθηκε η διοργάνωση του 10ου Παγκόσμιου Συνέδριου Ροδακινιάς

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ροδακινιάς της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (Ιnternational Society for Horticultural Sciences, ISHS), το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-7 Ιουλίου στο Βουκουρέστι, αποφασίστηκε όπως το επόμενο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται ανά 4 χρόνια, να πραγματοποιηθεί υπό την ευθύνη της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπίας.

Την υποψηφιότητα παρουσίασε ο Δρ. Γεώργιος Μαγγανάρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα δενδροκομίας και μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας νωπών καρπών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Μολασιώτης) και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Νάουσα το διάστημα 1-5 Ιουνίου 2021.

Το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει άνω των 200 συνέδρων από όλα τα μέρη του κόσμου που εργάζονται ερευνητικά σε θέματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας που σχετίζεται με το ροδάκινο.