Αρχική BusinessNews Λιμάνι Λεμεσού: Βάσεις εφοδιασμού υδρογονανθράκων

Λιμάνι Λεμεσού: Βάσεις εφοδιασμού υδρογονανθράκων

Η δράση της Total για εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ σε συνάρτηση συνεργασίας με την EDT η οποία με τη λειτουργία χερσαίας βάσης εφοδιασμού στο λιμάνι Λεμεσού, υποστηρίζει τις δραστηριότητες για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε πλατφόρμας εξόρυξης. Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της Total, η μονάδα παραγωγής ρευστών γεώτρησης της EDT θα αποξυλωθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εταιριών για τις επόμενες προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ιταλικής Eni τον προσεχή Νοέμβριο καθώς και της αμερικανικής Exxon Mobil αρχές του 2018, η DP World βρίσκεται σε θέσεις ετοιμότητας να υποστηρίξει τους δυο κολοσσούς, με την κατασκευάσει μόνιμων υποστηρικτικών βάσεων εφοδιασμού για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης της και την ερχόμενη εβδομάδα η Περιβαλλοντική Αρχή θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον που απορρέουν από την κατασκευή και λειτουργία του προτεινόμενου έργου.

Η εταιρεία DP World Limassol προτίθεται να κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές και να βελτιώσει τις υφιστάμενες, οι οποίες θα υποστηρίζουν τις δραστηριότητες διαφόρων εταιρειών εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Οι τρεις βάσεις εφοδιασμού (logistic base) καθώς και η μονάδα παραγωγής υγρής λάσπης θα βρίσκονται εντός του λιμενικού χώρου της Λεμεσού και υπό τη διαχείριση της εταιρείας DP World.

Η εταιρεία διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό γενικού εμπορίου και επιβατικού κοινού, καθώς και τις μελλοντικές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται ως βάσεις εφοδιασμού κατά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Πηγή: Φιλελεύθερος