Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλη διάκριση στη μαθήτρια του ΙΗ΄ Δημοτικού Λεμεσού Χατιτζέ Σελίχ

Μεγάλη διάκριση στη μαθήτρια του ΙΗ΄ Δημοτικού Λεμεσού Χατιτζέ Σελίχ

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή βράβευσης της Χατιτζέ Σελίχ, μαθήτριας της Ε’ τάξης του ΙΗ Δημοτικού Λεμεσού Αγίου Αντωνίου,  η οποία διακρίθηκε σε αγγλικές εξετάσεις μπαλέτου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Σχολείου:

«Η Χατιτζέ, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον χορό και συγκεκριμένα στο κλασικό μπαλέτο, στη Σχολή Χορού Μύριας Στυλιανού. Η Χατιτζέ επέδειξε από νωρίς το ταλέντο της στον χορό. Μαζί με τη συνέπεια και την επιμονή τόσο της ίδιας όσο και της δασκάλας της κατάφερε να ανταποκριθεί με ζήλο στις απαιτήσεις του μαθήματος. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις εκτός της σχολής, προς το ευρύ κοινό, μαζί με τις υπόλοιπες μαθήτριες της σχολής. Στο τέλος του πρώτου έτους η Χατιτζέ παρακάθισε στις αγγλικές εξετάσεις του συστήματος Associated Board of Dance (A.B.D.) που εμπίπτει στον Αγγλικό Οργανισμό B.D.Q.T. (Board of Dance Qualifications & Training). Η αξιολόγηση, όπως συνηθίζεται σε όλες τις περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκε από εξετάστρια από την Αγγλία, απεσταλμένη από τον Οργανισμό.

Όταν παραλήφθηκαν τα αποτελέσματα από την Αγγλία, η έκπληξη, η χαρά και η συγκίνηση ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα όλων, αφού η Χατιτζέ κατάφερε με την αξία και το ταλέντο της να λάβει άριστα (“honours”) σε όλους τους τομείς (τεχνική, παρουσίαση, χορός) γεγονός που την κατέταξε στην πρώτη θέση, τόσο στη σχολή της όσο και παγκύπρια!  

Κατά την παράδοση του βραβείου της στο σχολείο, παρόντες ήταν όλοι οι μαθητές, όλο το προσωπικό του σχολείου, οι δασκάλες του μπαλέτου κ. Μύρια και κ. Άννα καθώς και η οικογένειά της. Όλοι ήταν περήφανοι για τη Χατιτζέ και την χειροκρότησαν με καμάρι στο άκουσμα αυτής της μεγάλης της επιτυχίας. Μέσα από τον ένα χρόνο των μαθημάτων μπαλέτου, η Χατιτζέ δεν έμαθε μόνο χορό και δεν κέρδισε μόνο το μεγάλο βραβείο. Παράλληλα, περνούσε ευχάριστα και δημιουργικά τα απογεύματά της και έκανε νέες φίλες, χωρίς να παραμελεί καθόλου τις υποχρεώσεις της στο σχολείο. Για όλα αυτά της αξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ από όλους και της ευχόμαστε πολλές άλλες επιτυχίες στο μέλλον.

Το μήνυμα που μας δίνει η Χατιτζέ είναι ότι όλοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, τόσο στο σχολείο όσο και εκτός αυτού, φτάνει να έχουμε αυτοπειθαρχία, συνέπεια και ζήλο. Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους, φτάνει να τις κυνηγήσουν! Ευχόμαστε το παράδειγμά της να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά!»

Πηγή: Paidianews